€ 25.000,- voor organisatie Wijnfeesten

De Stichting Nederlandse Wijnfeesten krijgt € 25.000,- ten behoeve van de organisatie en promotie van de Wijnfeesten 2015.

groesbeek_promotie_wijn-rw-dgb

Volgend jaar mogelijk geen subsidie

Dit hebben burgemeester en wethouders dinsdag besloten. De stichting krijgt ieder jaar een soortgelijke bijdrage van de gemeente, maar het is dit jaar mogelijk voor het laatst. “Het college is van mening dat de Wijnfeesten financieel zelfstandig moeten zijn”. Volgend jaar zal het college kijken of (en in welke mate) zij een financiële bijdrage gaat leveren aan de Wijnfeesten. De burgemeester gaat daarover in gesprek met de stichting.

Bijdrage gepast

Het college wil een financiële bijdrage leveren omdat “wijn” één van de pijlers is in de promotiecampagne “Groesbeek is Genieten”. De Wijnfeesten bieden een uitstekend podium om deze boodschap uit te dragen aan de bezoekers en het evenement is volgens het college zeer geschikt voor profilering van Groesbeek als Wijndorp. Burgemeester en wethouders zijn wel van mening dat € 25.000,- een relatief grote uitgave is. “Dit jaar is een bijzonder jaar met belangrijke opgaven voor onze gemeente. Daarom menen wij dat een bijdrage van deze omvang aan de Wijnfeesten voor 2015 gepast is” laat zij weten.

Voorwaarden

Er zijn echter wel wat voorwaarden aan de subsidie verbonden; zo moet de stichting zich in blijven spannen om voldoende draagvlak onder de Groesbeekse bevolking te creëren, moet het zich bezig blijven houden met de promotie van Groesbeek en moeten de Wijnfeesten een aansprekend evenement worden, dat bijdraagt aan het kwalitatieve toeristische imago van Groesbeek.

Wijnfeesten 2015

Het driedaagse evenement wordt dit jaar op 25, 26 en 27 september 2015 georganiseerd. Het is alweer de negende editie van de Groesbeekse Wijnfeesten. De Wijnfeesten vinden plaats in het centrum van Groesbeek en er komen jaarlijks zo`n 15.000 bezoekers op af.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 8 juli, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 43 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Johan

Komen amper groesbekers op af!, kunnen beter een groter bierfeest organiseren….

henk

hoe krom kan een gemeente zijn. Alcohol en drugs aanpakken door boa`s en €25.000 subsidie voor een BOBO feestje. Voedselbanken, WMG, Sportclubs en zelf de carnaval moeten hun broek zelf omhoog houden in ieder geval niet met 25.000 eurie`s. Het zijn allemaal grote wijnboeren die een eigen bedrijf hebben en waar ze hun boterhammen goed mee verdienen, die kunnen makkelijk hun eigen feestje bedruipen.

juustem

En daar gaan we weer.geld weggeven aan hen die hun broek makkelijk zelf op kunnen houden.mantelzorgcompliment kan er niet meer van af,kost teveel.geld verslinden in programmas om inwoners van de drank af te houden en dan gaat het college via de achterkant drank in de vorm van wijn weer promoten.ga vooral zo door college.

kloeke

Zonde van het geld,Groesbeek is geen wijn!!!
Een deel van onze welgestelde inwoners willen dit dorp omgooien naar een soort wassenaar……er word veel voor die lui gedaan en voor mensen van buiten maar de ouwe trouwe groesbeker kan het bekijken. ….IK WIL MIJN DORP TERUG….

henk

Ja wat wil je ook met een wethouder/ ster die uit de wijnhoek komt.

David

Deze wijnfeesten Is voor kak volk De hele Groesbeek gemeenschap heeft niks aan Het kostte Groesbeek alleen maar geld Dus ik zeg wil wijnfeesten organiseren moet hij zijn knip losmaken

kenner.1

Wat een stelletje ambtenaren hebben we hier toch.
Weer € 25.000,00 steun geven aan een groepje bekakt volk.
De gewone Groesbeker kan en gaat hier toch niet naar toe.
Geef eens een keertje subsidie aan de carnavalsoptocht.
Daar komen toch veel meer mensen op af.
De liefhebbers van de wijnfeesten kunnen dat gemakkelijk zelf bekostigen.
Groot doen met een groot glas wijn dat betaald is door ALLE Groesbeekse belastingbetalers.
Toch een goed zet van het CDA om Silvia Fleuren als wethouder te deponeren op het gemeentehuis.
Hoezo dubbele pet op?????

jantje.

Burgemeester en Wethouders, jullie moeten je ogen uit jullie klootkoppen schamen om 25.000 euro voor zo,n elitair feestje te geven!!! en hier wordt maar weer is even al te duidelijk wat voor een ”corrupt” en eigenbelang denkend zooitje er in dat gemeentehuis zitten, en hoop dat bij iedere slok die jullie naar binnen werken dat jullie je verslikken, kloterig stropdassenvolk!!! Gr

plantje

wat heb je aan de wijnfeesten ook niks laten ze het geld maar aan de voedselbank of aan de kindervakantie week geven

Jan de nuil

Daar heb je gelijk in plantje. Maar dan streef ik er wel voor dat het sponsor geld van het kvw ook direct goed besteedt wordt, en niet dat de leiding zich iedere avond in een kroegje laat vollopen van het binnengeharkte sponsorgeld.

Gerrie

Hopelijk stroomt dit geld gedeeltelijk weer terug naar lokale ondernemers die zo een steentje kunnen bijdragen aan de organisatie van dit evenement. Proost!

Theo

Toch weer allemaal gaan stemmen over paar jaar. Ik nie mer wat een zooitje zit daar aan de dorpstraat

www.hanspeters.eu

Dit was al beslist voor 1 januari 2015. Slechts een keer hebben we als raad een verantwoording van dit belasting geld gezien. Toerisme is inderdaad een speerpunt, maar iedere ondernemer moet in mijn optiek zijn eigen broek op kunnen houden. Wijnfeesten brengt toerisme zegt men, dan brengt het toch ook geld in laatje voor de ondernemer. Die moet dan toch makkelijk z’n eigen wijnfeest kunnen bedruipen. Ik blijf tegen een subsidie ter stimulatie van alcohol nuttiging.

Kéké

Dan kunnen we ook de groesbeekse cokefeesten gaan organiseren!
Daar staat Groesbeek ook bekent om. Dat zal ook goed voor het
Drugstoerisme zijn! Als het daar om moet gaan.

Toontje

Toffe beslissing! Chapeau voor B&W! Hoeveel subsidie-geld gaat er wel niet naar (amateur?) voetbal. En dan die uitkeringen van die mensen op de bierfeesten. Parbleu! Groeten uit Ubbergen, gemeente Berg & Dal.

Raampje

Het Groesbeeks carnaval houdt toch ook z’n eigen broek op? En die tent is nog veeeeeeel groter 😉

Groesbeker

wat een schandalige actie weer! Vooral de volgende zin:
“Het college wil een financiële bijdrage leveren omdat “wijn” één van de pijlers is in de promotiecampagne “Groesbeek is Genieten”.
Echt waar, de echte Groesbeker houdt de pink niet omhoog om een wijntje te drinken, dat is enkel voor die personen wie zich boven de rest verheven voelen. Rot op met die wijnfeesten!

Stads dingetje

Die Gruusbekse drinken toch alleen maar een biertje. stelletje zuppers..

Knilles

Elke gemeente zou deze feesten op haar waarde schatten en voor dit schijntje willen hebben. Geef ze aan Nijmegen, die zullen zich kapot lachen. Zullen de feesten nog groter worden. Maar ja, minderwaardigheidscomplex hè.

Andy
Niet te geloven. Eerst stapt de nieuwe wethouder uit de organisatie van de wijnfeesten, om niet de schijn tegen te hebben met subsidieverdelingen. Vervolgens krijgt stichting de wijnfeesten subsidie en dan moeten wij geloven dat de wethouder hier niets mee te maken heeft. Net alsof zij helemaal geen feeling meer heeft met de wijnfeesten, maar dat dit puur gedaan wordt omdat Groesbeek hiermee op de kaart komt. En wij groesbekers blijven hier steeds maar intrappen. Wordt tijd dat er eens goed gekeken wordt naar hoe beslissingen in dat gebouw genomen worden en hoe het kan dat bepaalde groepen/instanties/verenigingen wel alles… Lees meer »
wpDiscuz