Raad van State geeft gemeente gelijk in zaak Lubert

De gemeenteraad van Groesbeek heeft terecht afgezien van het vaststellen van bestemmingsplan “De Lubert”. Dat is de uitspraak die de Raad van State woensdag heeft gedaan.

Zwembad De Lubert. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Zwembad De Lubert. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Villapark de Zeven Heuvelen B.V heeft beroep ingesteld tegen het besluit dat de raad in september 2014 heeft genomen. Er zou een Centrum voor Psychisch Herstel (CPH) bij zwembad De Lubert komen, maar dit plan ketste na het terugtrekken van GGZ Oost-Brabant, een belangrijke speler in de zaak, af. Omdat GGZ de plannen niet meer wilde doorzetten, was het bestemmingsplan economisch niet meer uitvoerbaar, aldus de gemeenteraad.

De Zeven Heuvelen was het daar niet mee eens, omdat zij vond dat het plan nog wel uitvoerbaar zou zijn. Dit heeft zij middels een brief in maart 2014, waarin een alternatief voorstel stond, laten weten. De Raad van State is echter van oordeel dat “uit die brief niet blijkt dat ten tijde van het nemen van het bestreden besluit een vergelijkbaar plan voorhanden was waarvan de economische en financiële uitvoerbaarheid was geborgd” en volgt het standpunt van de Groesbeekse raad.

Het villapark dreigde met een fikse claim tegen de gemeente als de Raad van State het villapark in het gelijk zou stellen. Sociaal Groesbeek stelde daar begin deze week nog raadsvragen over.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 8 juli, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 5 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
kloeke

Nou familie Belgers. ……..karma!
en gooi dat gat op de wylerbaan ook maar dicht……

juustem

@kloeke, misschien kan hij in dat gat op de wylerbaan een zwembad maken.vraag me wel af waarom die bouw daar stil ligt.

ben.helder

Wie een kuil graaft voor een ander…… dient nu wel heel voorzichtig naar zijn voordeur te lopen.

Veteraan
Wederom een groot gebrek aan maatschappelijke sensitiviteit getoond. En welke politieke partijen vonden Belgers 2 jaar geleden een gerenommeerde ondernemer? Ben benieuwd of de gemeente nu een claim gaat indienen bij Belgers en de GGZ, zal wel niet. Handhaven gebeurt ook nog steeds niet, dan zien 15 ambtenaren en de wethouder plotseling niets. Zonder bouwvergunning: stacaravans, chalets, huisje op het water, bedrijfswoning met receptie voor een niet bestaand park, Portugezen huisvesting, buitenlandse werknemers, tijdelijke woonruimte op de camping; B&W willen het maar niet zien. Maar als Frans om handhaving vraagt mag het de gemeente tonnen kosten en Frans vervolgens de… Lees meer »
kloeke

@veteraan……Daar zit geen woord “frans”tussen wat jij zegt.

wpDiscuz