Grenscorrectie tussen Groesbeek – Mook en Middelaar

Er wordt een gemeentelijke- en provinciale grenscorrectie doorgevoerd voor het volledige bedrijf met woonhuis van de familie Arts.

Het logo van de nieuwe gemeente Groesbeek in 2015.

Het logo van de nieuwe gemeente Groesbeek in 2015.

Het college van Groesbeek – Berg en Dal steunt deze plannen en heeft de provincie Limburg hiervan deze week schriftelijk op de hoogte gebracht. Het standpunt van de raad wordt tijdens de raadsvergadering op 17 september bekend.

Ongemak

De familie Arts kampt namelijk met een praktisch probleem; door historische ontwikkelingen ligt de provinciale (en daardoor ook gemeentelijke) grens tussen Limburg (Mook en Middelaar) en Gelderland (Groesbeek) dwars over het erf van het agrarisch bedrijf van de familie. Het woonhuis met voordeur en huisnummer ligt in Limburg (St. Maartensweg 3). De rest van de gebouwen en gronden liggen in Gelderland (St. Jansberg 17a).

Oplossing

De familie zoekt al enkele jaren naar een oplossing, maar door andere herindelingsprocedures in de regio was er nog niets mogelijk. “Een logische begrenzing is om de bedrijfskavel en het gedeelte openbare (grind)weg waaraan de voordeur van het woonhuis ligt, over te hevelen van Mook en Middelaar naar Groesbeek”, aldus het college. De familie en de vier betrokken overheden (2 gemeentebesturen en 2 provinciebesturen) kunnen zich in het voorstel vinden.

Vanaf 2016

De bedoeling is dat de correctie, die geen grote gevolgen voor de gemeenten heeft, per 1 januari 2016 wordt doorgevoerd. Door de grenscorrectie krijgt Gelderland er wat hectare (0,2) bij.


Video via 1Limburg

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl, 1LimburgTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 8 juli, 2015 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Grenscorrectie tussen Groesbeek – Mook en Middelaar

Reageren is niet toegestaan.