Vierdaagse 2015: Parkeermogelijkheden Zevenheuvelenweg

Van 21 tot en met 24 juli vinden de Internationale Vierdaagse afstandsmarsen weer plaats. Traditiegetrouw is de donderdag de ‘dag van Groesbeek’, die dit jaar dus op 23 juli 2015 valt.


Vierdaagse 2014. Drukte in het centrum van Groesbeek. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Om de veiligheid van alle aanwezigen te waarborgen treft de gemeente, in samenwerking met de politie, op die dag de nodige verkeersmaatregelen.

Route

Alle deelnemende wandelaars komen dan door het dorp Groesbeek en lopen vervolgens via de drukbezochte Zevenheuvelenweg en de kern Berg en Dal (route via Watertorenweg-Vinkweg-Kerstendalseweg-Oude Kleefsebaan) terug naar Nijmegen. Uit ervaring is gebleken dat ruime parkeergelegenheid in de directe nabijheid van de Zevenheuvelenweg van groot belang is voor een georganiseerd verloop van de Vierdaagsedoorkomst. In afstemming met de grondeigenaren zijn daarom op donderdag 23 juli de volgende tijdelijke parkeergelegenheden beschikbaar.

Tijdelijke parkeerterreinen

• Een deel van het weiland gelegen aan de Zevenheuvelenweg 57 wordt onder toezicht als openbare parkeerplaats in gebruik genomen. De aan- en afvoerroute naar die parkeergelegenheid loopt uitsluitend via de Meerwijkselaan (bij rotonde Sionsweg) en Postweg. Omdat met name het laatste deel van de Postweg te smal is voor tweerichtingsverkeer worden de aan- en afvoerroute op dat deel van elkaar gescheiden. Bovendien geldt dan op die weggedeelten tijdelijk een stopverbod en een verplichte rijrichting (éénrichtingsverkeer). Het aanrijden vanuit Nijmegen richting deze parkeerplaats over Nijmeegsebaan en Derdebaan is dus niet mogelijk en zelfs niet toegestaan. Dat deel van de Derdebaan (westelijk van Zevenheuvelenweg) is namelijk aangewezen als calamiteitenroute voor de hulpverleningsdiensten en moet daarom vrij blijven van overig verkeer.

• Daarnaast is ook aan de oostzijde van de Zevenheuvelenweg een parkeergelegenheid onder toezicht beschikbaar, namelijk een deel van het weiland gelegen recht tegenover Derdebaan 14. De aan- en afvoerroute naar deze openbare parkeerplaats, die dicht bij de wandelroute ligt, loopt uitsluitend via de Wylerbaan en Derdebaan. Op de Derdebaan geldt die dag dan ook een tweezijdig stopverbod.

• De vorig jaar gebruikte parkeergelegenheid op de hoek Nieuweweg-Zevenheuvelenweg is dit jaar niet beschikbaar, omdat op dit perceel nu mais wordt verbouwd.

Uiteraard plaatst de gemeente de nodige verkeers(verbods)borden en correcte bewegwijzering naar deze twee parkeerplaatsen. De politie ziet toe op de naleving van de afgekondigde maatregelen en treedt zo nodig handhavend op.

Omtrent de Zevenheuvelenweg zijn er tijdens de Vierdaagseperiode sinds dit jaar ook nog andere maatregelen genomen. Klik hier voor deze maatregelen op een rij.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl, Gemeente Groesbeek – Berg en Dal

Gerelateerde berichtenTags:, , , , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 10 juli, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 3 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
boersteeg

ik ga wel met de fiets makkelijker en beter voor laagvliegende uilen!!

De nachtboswachter

Ik ga altijd met de fiets hoef je ook niet om te rijden begrijp je.

Gradje

Ik begrijp je……

wpDiscuz