[Foto’s] Diamanten huwelijk voor echtpaar Beers

Maandag vierden Ali en Wijnand Beers uit Berg en Dal hun 60-jarige bruiloft.


Ali en Wijnand Beers uit Berg en Dal vierden maandag hun diamanten bruiloft. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Evacuatie

Ali (78) werd geboren op 24-06-1937 in Rotterdam, maar verhuisde na de oorlog naar Groesbeek. Zij was werkzaam bij het voormalig hotel Beatrix in Berg en Dal. Op weg naar haar werk, fietsend met het nichtje van Wijnand, kwam ze haar toekomstige man regelmatig tegen, die als boswachter bij het Nederrijk boompjes langs de Zevenheuvelenweg plantte. Wijnand (23-08-1935) wordt dit jaar 80 en is geboren in Breedeweg. Hij kreeg in Groesbeek te maken met de evacuatie en vertrok om die reden naar Berg en Dal. Hij is twee jaar in militaire dienst geweest en heeft uiteindelijk tot zijn 61e in de bouw gewerkt.

Groot gezin

Ali en Wijnand hebben 40 jaar aan de Lijsterweg in Berg en Dal gewoond. Door nieuwbouw op die locatie (nu Merelweg) in de jaren ’90 hebben zij besloten een eindje verderop, op de Watertorenweg, te gaan wonen. Later kwam het huidige huis aan de Kerstendalseweg vrij, waar de twee al jaren met plezier wonen en als het aan hun ligt voorlopig ook nog blijven wonen. Het stel heeft 7 kinderen (vier dochters en drie zoons), 14 kleinkinderen en 6 achterkleinkinderen.

Druk weekend

Het was een lang weekend voor de twee: op zaterdag werd het huis door familieleden versierd. Er kwamen zo`n 150 roosjes aan te pas. Een hele klus om deze van servetten te vouwen, maar het eindresultaat mocht er wezen. Het resultaat van een andere flinke klus staat in de serre van de woning aan de Kerstendalseweg: een berenfamilie. Op zondag was er een groot feest met diverse artiesten, waaronder Nijmeegse Annie, bij Camping Bij Ons in Groesbeek. Dit is de camping van één van hun kinderen: Marco Beers.

Burgemeester op bezoek

Daarmee was het voor het echtpaar nog niet klaar: op maandag kregen Ali en Wijnand nog bezoek van burgemeester Harry Keereweer. Van hem kregen zij een ingelijste kopie van de huwelijksakte en een bos bloemen. Onder het genot van koffie en gebak werden er nog wat oude herinneringen opgehaald.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichten

  • Geen gerelateerde berichten


Tags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 13 juli, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 2 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering

Proficiat 🙂

Gefeliciteerd,en op naar de briljanten bruiloft.

wpDiscuz