[Foto’s] Checkpoint Charlie: ophef in Groesbeek om afsluiting

De wegafsluiting van de Zevenheuvelenweg in Groesbeek zorgt voor nogal wat commotie in het dorp.

Inwoners van het heuveldorp lijken nog te moeten wennen aan de manier waarop de 3,5 kilometer lange weg is afgesloten en reageren heftiger dan dat men had verwacht. Er zou op zondag, de dag van aanvang van de afsluiting, zelfs sprake zijn geweest van dreigementen.

Checkpoint Charlie

Bij het kruispunt met de Nieuweweg staat een slagboom met daarnaast enkele betonnen blokken. Burgers maken via een bord duidelijk dat ze door deze opstelling aan Checkpoint Charlie moeten denken. “Zielig, belachelijk, bezopen, achterlijk en overdreven”, noemen Groesbekers het op social media. Zij vragen zich af of er geen goedkopere alternatieven zijn.

Soepel

Verkeersregelaars zijn hier niet, want deze ingang kan alleen in geval van calamiteiten gebruikt worden. Aan de Berg en Dalse kant van de Zevenheuvelenweg zijn wél verkeersregelaars ingezet. 24 uur per dag zijn zij aanwezig om alles in goede banen te leiden, want dit is voor automobilisten de enige manier om de Zevenheuvelenweg op te komen.

Het gaat er maandagmiddag ontspannen aan toe. “Het verloopt soepel”, laat één van de regelaars weten. Potientiële wildkampeerders waren er ook al, maar hadden pech. De meeste auto’s die aan komen rijden hebben een ontheffing en mogen, na een korte check, doorrijden. Voor enkele anderen is de afsluiting nog een verrassing en zij moeten omkeren om in Groesbeek te komen. Toeristen met caravan die op één van de campings nabij de Zevenheuvelenweg verblijven gaan onder begeleiding van een motor naar hun plaats van bestemming.


Via de aansluiting met de Meerwijkselaan kan men (met ontheffing) de Zevenheuvelenweg op.

Woensdagavond

Zo zal het woensdagavond ook gaan als de campers vanaf 20:00 uur de Zevenheuvelenweg op mogen. Het is nog even afwachten wat voor een taferelen dit oplevert, maar zeker is dat de toeristen onder motorbegeleiding de weg op gaan. Zij hebben hier tot 05:00 uur de tijd voor, daarna is het de beurt aan de wandelaars om de kuitenbijter te trotseren op De Dag van Groesbeek.


Onder motorbegeleiding naar de camping. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Doel bereikt

Het doel van de provincie (en gemeente) is in ieder geval bereikt; campers kunnen op geen enkele manier meer de Zevenheuvelenweg op om daar enkele dagen voor de derde Vierdaagsedag te wildkamperen. Dit zou namelijk onveilig zijn, omdat men vlak langs de N-weg gaat staan. Enkel een parkeerverbod is niet voldoende en om die reden was het dan ook zaak om het parkeren fysiek tegen te gaan.

Het plaatsen van obstakels in de bermen zag de provincie uit veiligheidsoverwegingen niet zitten, vandaar de wegafsluiting. Zo stond het ook in het ontwerpbesluit. De kans is namelijk aanwezig dat mensen ondanks het parkeerverbod tijdens zo’n groot evenement toch in de berm parkeren en een boete accepteren. “De boete is te laag. In ieder geval goedkoper dan het verblijf op een camping”.

Donderdagmiddag omstreeks 17:00 uur zal de weg weer open zijn voor al het verkeer.


Dit beeld zal men daags voor de Dag van Groesbeek bij een ritje over de Zevenheuvelenweg niet meer zien.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 20 juli, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 21 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
De nachtboswachter

Een muis kan er wel door.

gerrie

Te gek voor woorden hoe verpesten ze in groesbeek alles.

juustem

Gooi die 7 heuvelenweg gewoon open en leg gewoon boetes op.controleer ‘s avonds of er campers staan en leg in dat geval boetes op.de hele regio loopt nu vol en het is absurt druk bij de wylerbaan en gevaarlijk ook.om nog maar te zwijgen over de grensovergang bij wyler.dit kan toch geen oplossing van een probleem zijn,hiermee wordt het probleem alleen maar verplaatst.

Hent

Te gek voor woorden dit.
Wie zal dat betalen !

henk

Als hij nu toch afgesloten is kunnen ze meteen onderhoud plegen. Nieuwe lijnen trekken, gras maaien. Dan heeft het tenminste nog ergens nut voor.

Hent

We moeten eens niet zo zeuren met zn allen. Dit is al ruim op tijd bekend gemaakt dus niet nu niet ouwehoeren.
Prima besluit om de veiligheid te waarborgen. Op elke andere manier zullen mensen lak hebben aan de regels dus dan moet het maar zo. En alle klagers gaan maar verhaal halen bij die honderden camperbezitters waarvan er geen enkele uit Groesbeek zelf komt.

pietje

Omdat ze de weg toch hebben afgesloten, kunnen de campers toch gewoon wildkamperen? Al schieten we wel het doel voorbij.

Gradje
Als iedereen het filmpje bekijkt is overduidelijk te zien dat de auto die voor de camera uitrijdt veelal op het midden van de weg rijdt. Dit zegt al genoeg lijkt me. Daarnaast houdt de bestuurder er nog rekening mee. Laat staan dat auto’s er met 85 km langsop rijden. Vragen om problemen en gevaarlijke situaties. Bekeuringen geven kan, maar dan sta je voor 3 dagen voordeliger op de 7 heuvelenweg dan dat je op een willekeurige camping kwijt bent. @henk, blijkbaar kom je er sporadisch anders was je allang opgevallen dat dat al lang gebeurd is. Eens met hent…… Waar… Lees meer »
klaas

maak je niet zo druk ik moet ook werken gewoon omrijden het is maar een paar dagen dus

Hent ga weg man, dit is toch pure onzin. Ten eerste is er dramatisch gecommuniceerd over het hoe en wat dus zeg niet dat het ruim op tijd bekend is gemaakt. Het enige dat bekend is gemaakt is dat de weg tijdelijk dicht zou gaan, er is nooit iets gezegd over het afsluiten van de kruispunten derdebaan, kamp/siep etc. Ten tweede is het een dramatisch besluit, de reden dat de weg wordt afgesloten is dat er een onveilige situatie ontstaat door de campers in combinatie met het verkeer op een 80 km weg. Nu verbied je beide de toegang terwijl… Lees meer »

En dan vraag ik me ook nog af hoe het woensdag allemaal gaat… er is bijvoorbeeld ook niks bekend over vanaf waar woensdag de weg toegankelijk wordt, gaat die slagboom bij de total open of kan je er alleen vanaf berg en dal in? Als die slagboom open gaat en er net zoveel campers komen als normaal wordt het daar een grote chaos. En hoe gaat het bijvoorbeeld met de carnavalswagens. Er is niks duidelijk gecommuniceerd…

Tienus

Ik mis ff iets….. Wat doen carnavalswagens bij een vierdaagse? Wat is hier het nut van?

Een parkeerverbod of kampeer verbod het gin zin als de pliesie gunne tiet het. Die zien druk mit andere dinguh.

Rinus

Dus vanaf woensdag avond 20.00 mogen die globetrotters hun huis op wielen daar wél parkeren. Is het dan ineens wel veilig? Vreemd besluit.

Aanwonende

Men kan klagen bij de provincie als er niet naar je geluisterd wordt. Sommige ambtenaren hebben wat hulp nodig!

http://www.gelderland.nl/4/Home/Dien-een-klacht-in-over-het-handelen-van-bestuurder-of-ambtenaar.html

karin

er zijn toch genoeg alternatieven? is dit tegen zijn om maar tegen te kunnen zijn of slaat het ook nog ergens op?

Geert

Wat een gelukkig leven heb je als je grootste zorg het parkeren langs een provinciaalse weg is.
Wat hebben we het toch goed dat we onze ergernissen kunnen richten op dergelijke marginale problemen.

Marcel

Deze wegafzetting is een miskleun van de eerste orde, schande voor het gastvrije Groesbeek.
Minder campers was prima te handhaven geweest door een fractie van het ‘leger’ wat nu wel is ingezet. Eerder was de uitleg dat er juist geen agenten beschikbaar waren.
Inderdaad ‘… zei’; heel slecht gecommuniceerd.
Hoeveel inwoners, vierdaagse gasten en bezoekers aan de Canadese begraafplaats zijn wij nu aan het frustreren.
Op de begraafplaats even een bloemetje leggen of een moment van bezinning, dat is nu wel erg lastig.
Ik zou wel eens willen weten wat deze miskleun ons kost.

Geert

Grappig dat het woord ‘handhaven’ valt.
Voorheen ging de gemeente over tot handhaving en toen was de spreekwoordelijke bungalow te klein.

Een parkeerverbod tot vandaag, woensdag 20:00u. had prima volstaan. Nu slaat men helemaal door. Ik mis nog de Stasi bij de slagboom! En inderdaad, veel mensen maken van deze dagen gebruik voor een bezoekje aan de Canadese begraafplaats. En die staan nu letterlijk voor een gesloten deur. En de eerste gewonde is al een feit:
http://www.gelderlander.nl/regio/nijmegen-e-o/groesbeek/monteur-gewond-bij-reparatie-slagboom-zevenheuvelenweg-1.5100898

Wat een soap zeg!

Verder ieder een fijne 4-daagse gewenst!

wpDiscuz