Meer waardering en ondersteuning voor mantelzorgers

Mantelzorgers zijn erg belangrijk, maar vaak blijft hun inzet onzichtbaar. De gemeente wil mantelzorgers ondersteunen en waar mogelijk de waardering geven die zij verdienen.

Het logo van de nieuwe gemeente Groesbeek in 2015.

Het logo van de nieuwe gemeente Groesbeek in 2015.

Er zijn in de gemeente Groesbeek duizenden mantelzorgers: mensen die langdurig en onbetaald zorgen voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende persoon in hun omgeving. Dit kan een partner, ouder of kind zijn, maar ook een ander familielid, vriend of kennis.

Mantelzorgcompliment

De gemeenteraad heeft besloten om in 2015 ook in de gemeente Groesbeek – Berg en Dal een mantelzorgcompliment uit te delen. Zorgt uw partner, kind, familielid of vriend meer dan acht uur per week en/of langer dan drie maanden voor u? Wilt u hem/haar eens verrassen? Meld uw mantelzorger dan aan bij de gemeente voor het mantelzorgcompliment. De gemeente zorgt er dan voor dat uw mantelzorger op de dag van de mantelzorg op 10 november 2015 een bloemetje ontvangt. U kunt uw mantelzorger aanmelden bij Lineke Meekes van de gemeente via [email protected] of via telefoonnummer 14 024. Geef a.u.b. zowel uw eigen naam en adresgegevens als die van uw mantelzorger door.

Steunpunt Mantelzorg

Er waren in de MUG-gemeenten drie steunpunten Mantelzorg. Deze drie blijven bestaan, maar gaan als afdelingen van het Steunpunt Mantelzorg gemeente Groesbeek – Berg en Dal op bepaalde gebieden, met name rond communicatie, meer samenwerken. Ze worden hierbij ondersteund door de Stichting Welzijn Groesbeek (SWG) die daarvoor extra budget krijgt. Bij het steunpunt Mantelzorg gemeente Groesbeek – Berg en Dal kunnen mantelzorgers niet alleen terecht voor activiteiten, maar ook voor hulp en advies. Voor meer informatie over het steunpunt kunt u voorlopig nog terecht op de website van het SWG www.welzijngroesbeek.nl.

Vinden, versterken, verlichten, verbinden

De afdelingen van het Steunpunt Mantelzorg gemeente Groesbeek – Berg en Dal gaan door met de activiteiten die ze ook voor de fusie van de gemeenten al organiseerden. Daarnaast gaan ze samen met de gemeente kijken hoe ze mantelzorgers beter kunnen bereiken (vinden), kunnen versterken, hun taak kunnen verlichten en meer verbindingen kunnen leggen tussen de mantelzorgers en andere zorgpartijen.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: Gemeente Groesbeek – Berg en Dal

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 22 juli, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 2 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Geert

Het zou de gemeente sieren als de mantelzorgers wat meer werden ondersteund.
Dit kan door het SWG – meer dan nu – te faciliteren zodat zij de mantelzorgers die hulp en ondersteuning kunnen bieden die ze nodig hebben.

Marcel

persoonlijk zou ik uit het oude mantelzorgcompliment van 200 Euro meer waardering halen dan uit een mooie bos bloemen.
Overigens vindt ik het wel goed dat er meer ondersteuning voor mantelzorgers gaat komen. Ik hoop van harte dat die opzet gaat slagen.

wpDiscuz