[Foto’s/Video] Opstopping in Berg en Dal door campers

Campers hebben in Berg en Dal tijdelijk voor een verkeersopstopping gezorgd.

Campers_Nederrijk_onthal_22072015-MS
Warm onthaal door de gasten van Camping Nederijkswald. Foto: Monique Smit

Ze stonden er al een tijdje klaar voor, maar omstreeks 20:00 uur was het dan zo ver: eindelijk mocht men, via de aansluiting Meerwijkselaan, met een camper de Zevenheuvelenweg op om daar langs de weg een plekje uit te zoeken. Tot aan de rotonde bij de Oude Kleefsebaan en in zijwegen stond het vol met campers. Daarachter stonden nog andere automobilisten. Het leek een chaos te worden, maar om 20:15 uur was de drukte door goede verkeersregeling weer voorbij.

Donderdag is de Dag van Groesbeek. Campers stonden de laatste jaren al sinds zondag of maandag langs de Zevenheuvelenweg, een geliefde plek voor het Vierdaagsepubliek. Overheden vonden dit echter té gevaarlijk worden en hebben maatregelen getroffen. Er was een parkeerverbod van kracht en daarnaast is de weg vanaf zondag ook nog eens afgesloten voor verkeer. Inwoners waren daar niet blij mee.

De weg is donderdagmiddag weer geopend voor al het verkeer.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 22 juli, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 24 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Henk Baron

Tja, Berg en Dal is daarmee een stuk veiliger geworden. 🙁

marcel
Wie begrijpt het nu nog? De campers namen het zicht van de toeschouwers weg. De verkeersveiligheid was in het geding en er was sprake van illegaal kamperen. Dit alles was niet te handhaven door een gebrek aan politie capaciteit. Wat zie ik nu gebeuren: net zoveel campers als vorige jaren op donderdag, alsnog gratis en illegaal kamperen in de berm, een leger aan agenten, handhavers en ambtenaren die het spoor bijster zijn met hun taak, frustraties bij aanwonenden & dorpsgenoten, zoekende vierdaagse gasten, zoekende bezoekers van de Canadese begraaf plaatst en het beroerdste; een heel slecht gecommuniceerd visite plaatje voor… Lees meer »
jantje.

Dit is ook totaal niet te begrijpen Marcel wat er dit jaar hier afspeelt, en de fiasco,s die wennen onderhand wel in ons Groesbeek, maar dit gebeuren spant toch wel de kroon, te bizar voor woorden! Gr

Waar is die tijd gebleven dat we met de hele familie met dekentjes en stoeltjes naar de Zevenheuvelenweg liepen, ons een plekje aan de straatkant uitzochten en genoten van de vierdaagse lopers die langs kwamen. Ruimte en zicht in overvloed. Zonde dat dat niet meer is.

Toontje

Invasie der baby-boomers

Ben ik het niet helemaal mee Toontje, zijn toch vooral de wat oudere die ik met hun campers langs de weg zie staan. Helemaal geen probleem mee, maar als je het blik nu naast de weg ziet staan is het mooie en de charme van vroeger er wel af. Maar ja, dit is niet het enige wat ik van vroeger mis in Groesbeek.

goffer

Ze doen hier niet veel voor de “autochtone “groesbekers……
weer een duidelijk voorbeeld dat het gemeentehuis hun doel voorbijschiet. ……

Groesbeker

terug naar af met de route op de Zevenheuvelen, dat volk met hun campertje zijn commerciële grijskoppen (over het algemeen) die de boel komen verpesten voor de echte toeschouwer die nergens meer terecht kan.
Simpelweg verbieden, geen campers op de 7-heuvelen!

www.hanspeters.eu

De situatie was onveilig in de voorgaande jaren. Maar nu een heel dorp het prachtige vergezicht van de zevenheuvelen te ontnemen, notabene in het hoog seizoen, wij zijn toch zo voor toerisme, vind ik te gortig. Inderdaad de tijd van dat wij Groesbekers een plekje zochten aan deze weg, lijkt voorbij. Beste provincie let hier volgend jaar op, reserveer plek voor de gewone man en niet alleen voor de camper bobo!
Een klacht indien kan bij de provincie, want zoals ik het gisteren op de Omroep Gelderland site las, lijkt het experiment geslaagd.

Natuurlijk is dit experiment voor deze mensen geslaagd, ze hebben het ook zelf bedacht. Maar aan de Groesbekers en de mensen die van de Zevenheuvelenweg willen genieten wordt niets gevraagd. Maar ze zullen zich niet af vragen voor wat voor een prijs dit experiment is geslaagd. Wel frustrerend als Groesbeker dat het zo moet gaan er weer een stukje nostalgie verloren gaat.

Marian

Is er geen mogelijkheid om de krachten te bundelen en n gezamenlijke klacht in te dienen. Of ligt hier n taak van de gemeente? Zoals het nu gaat is het van de gekke! De “gewone” Groesbeekse man moet 4 dagen omrijden zodat de camper bezitters woensdagavond in alle rust en vrijheid hun plekje uit kunnen zoeken. De Groesbekers moeten maar zien waar ze donderdag gaan kijken. Laat ze hun camper op n camping zetten en ook gewoon met klapstoeltje s morgens naar de Zevenheuvelenweg gaan!

Hent
Prima geregeld allemaal. Op de dag zelf het gebied pas toegankelijk maken is voor herhaling vatbaar is gebleken nu. Als er niets was gedaan was het weer een zooitje geworden. Dat er zoveel mensen met campers komen wil ook iets zeggen over de aantrekkingskracht van de Zevenheuvelenweg en Groesbeek natuurlijk. Groesbeek staat er om bekend en dat weet men in heel Nederland, en zelfs daarbuiten!! Maatregelen treffen is prima op deze manier en de mensen blijven toch wel komen naar Groesbeek net zoals ze elk jaar bij de tour de France hier mee te maken krijgen. En hans peters, jij… Lees meer »
goffer

Hent. ……….wat heb jij genuttigd? In je camper?

Piet

Er waren grote lege stukken langs de Zevenheuvelenweg,er waren ook veel gereserveerde plekken leeg,dus ga volgend jaar gerust hier naar toe er was plek zat.

wit zwarte piet

@ goffer: Hent heeft geen drank nodig om te zeuren. Met de vinger wijzen naar buren van ‘t Groeske en zelf niks fiksen.
Zijn VITO stond ook niet langs de Zeven Heuvelen weg.

De Kuier

En nu hoor je deze campers zeuren dat ze 5 !! uur hebben moeten wachten….ze waren niet op de hoogte van de afsluiting…foei..deze mensen volgende keer wel ff een briefje sturen…😂

Sprookje

Kan iemand mij een omschrijving geven van ” de gewone man, de gewone Groesbeker”? Ik zie die termen vaak langskomen, maar ik heb nog nooit een ongewone man of Groesbeker gezien.

Gert
Beste Hans Peters, Het lijkt mij erg stug dat dit alles is besloten zonder medeweten van jou organisatie. Ik kan me niet voorstellen dat er geen enkele medewerker van gemeente groesbeek hierbij betrokken is geweest, danwel medezeggenschap heeft gehad in het geheel. Misschien moet je jezelf eens wél een keer intern goed laten informeren, zoals een professionele organisatie waarin jij denkt werkzaam te zijn zou moeten behoren te werken. Om achteraf dan ook nog aan te geven om een klacht in te dienen, terwijl eenieder mogelijk nauw betrokken is geweest, is alles behalve professioneel, en ik denk dat je jezelf… Lees meer »
goffer

@sprookje….achterin het groesbeeks woordenboek staan die gewone groesbekers….

Toontje

@Ger: uitleg van het begrip baby-boomer: https://nl.wikipedia.org/wiki/Babyboom_(term)

wpDiscuz