[Foto’s/Video] Vierdaagse 2015: Dag van Groesbeek

Maximaal 41.093 wandelaars begonnen donderdag aan de derde dag van de Nijmeegse Vierdaagse. Deze dag staat bekend als “De dag van Groesbeek”.


Vierdaagse 2015. De Zevenheuvelenweg. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Druk en gezellig

In het centrum van Groesbeek en langs de Zevenheuvelenweg was het vanzelfsprekend weer erg druk en gezellig. De derde dag van de Vierdaagse wordt vaak de mooiste dag genoemd, maar is tevens ook de zwaarste. Ook deze dag begint met een stuk door Nijmegen voordat men richting Malden gaat. Vanuit Malden gaat het via Molenhoek verder richting Mook, waar de 30 km over de Wolfsberg naar Groesbeek gaat. De overige afstanden gaan via Plasmolen naar Milsbeek. Hier krijgen de 50 km lopers een rondje richting Ottersum en Aaldonk, om daarna weer aan te sluiten bij de 40 km burgers.

Vanaf dit punt begint het echte klimwerk van de Vierdaagse. De eerste heuvels dienen zich aan bij Grafwegen en Bredeweg. In Groesbeek, de derde grote etappeplaats, begint dan voor alle afstanden de werkelijke Zevenheuvelenweg. Eenmaal over deze heuvels komt men in Berg en Dal. Vanaf daar gaat men weer naar Nijmegen.

Weersomstandigheden

De weersomstandigheden waren dit jaar ideaal, het was koeler dan vorig jaar. Aan water en vitaminen hadden de lopers overigens geen gebrek: voor onder andere bananen en water werd gezorgd. Er stonden langs de route verder nog genoeg kraampjes met diverse snacks en zowel kinderen als volwassenen boden de wandelaars snoep, groenten of fruit aan.

De cijfers

Zo`n 2400 deelnemers konden niet beginnen aan de laatste dag, zij vielen in de eerste drie dagen uit.

Dag van Elst: 697 uitvallers
Dag van Wijchen: 894 uitvallers
Dag van Groesbeek: 795 uitvallers
Dag van Cuijk/Via Gladiola: 206 uitvallers

Totaal uitvallers: 2.592
Totaal gestart: 42.684
Totaal uitgelopen: 40.092

Dinsdag waren er 697 uitvallers, woensdag 894. Het totaal aantal uitvallers op donderdag is 795. Vorig jaar waren er 973 wandelaars die de strijd op donderdag moesten staken. Het aantal inschrijvingen lag op 46.000. Iets meer dan 42.500 wandelaars haalden daadwerkelijk een startbewijs op en 40.092 liepen de Vierdaagse uit.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 23 juli, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 2 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Wandelaar

In Berg en Dal was het zeker zo gezellig en druk. Helaas wordt hiervan door de verslaggever geen melding gemaakt. Wellicht is hij/zij niet verder dan het Canadees begraafplaats geweest. Volgend jaar een nieuwe kans tijdens de dag van Berg en Dal ook eens in Berg en Dal poolshoogte te komen nemen.

gruusbek

Beste Wandelaar
Denk dat ze ook eens zelf wat kunnen doen dan steeds maar klagen dat niet goed is .Kijk ergens bij willen horen is ook samen mee doen waar is jullie inbreng hiervan ?

wpDiscuz