West Coast Swing nu ook in Groesbeek

Laagdrempelig, dansbaar op vele muziek genres, erg leuk om te doen, voor iedereen toegankelijk, nooit te oud om zo te swingen.

West_Coast_Swing_Verhoeven-DGB

Dat zijn een aantal kenmerken die herhaaldelijk terug komen als we dansleraar Hans Verhoeven van het Groesbeekse Danscentrum Verhoeven spreken over de nieuwe dansrage die Nederland te wachten staat.

West Coast Swing is al jaren erg populair in de VS. Een aantal jaren geleden kwam deze dans over naar Europa en wint hier momenteel erg aan populariteit. Hans en Annette Verhoeven maakten kennis met deze dans op het dansleraren congres en werden meteen erg enthousiast. “De dans is afgeleid van de Lindy Hop, net zoals de jive. Hierdoor zou je al snel het idee krijgen dat het een snelle swing dans is. Maar juist op rustige muziek is West Coast Swing erg goed dansbaar. Als je bijvoorbeeld danst op Wake Up Everybody van John Legend, dan voel je gewoon dat alles klopt”, aldus de dansleraar.

Enkele maanden geleden verzochten Hans en Annette hun collega’s uit de verre regio voor een West Coast Swing workshop en opperden het idee om deze dans serieus op te nemen in hun cursussen aanbod. Hieraan gaf iedereen gehoor en na een gezellige workshop werd nog afgesproken om, wanneer het komende seizoen halverwege was, nog eens bij elkaar te komen. De mogelijkheden om speciale dansavonden op de verschillende agenda’s te zetten, zodat er met regelmaat een dansavond in de regio is waar men West Coast Swing kan beoefenen, kunnen dan besproken worden.

“Natuurlijk zullen we op onze wekelijkse dansavonden ook muziek voor West Coast Swing verzorgen, maar een avond met alleen maar West Coast Swing is natuurlijk voor deze liefhebbers extra leuk. Ze ontmoeten daar weer andere mensen, nieuwe of oude bekenden, maar dit is voor later. Eerst hopen we een leuke groep leerlingen te kunnen verwelkomen op de eerste West Coast Swing cursus in Groesbeek”.

Geïnteresseerden kunnen een vrijblijvende proefles bijwonen op donderdag 3 september om 20.30 uur in hun danscentrum aan de stationsstraat 33 in Cuijk. Aanmelden voor deze proefles of voor meer informatie raadpleeg hun website: www.danscentrumverhoeven.nl.Tags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 28 juli, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Johan

Dit is nu een schoolvoorbeeld van “advertorial”.
Hoort dat ook op deze site?

wpDiscuz