Opknapbeurt voor Breedeweg-Oost

De openbare ruimte in de wijk Breedeweg-Oost krijgt in het najaar een opknapbeurt. In dit artikel leest u meer over de reacties van bewoners, de plannen en de uitvoering.

Op 8 juli j.l. bezochten veel bewoners van Breedeweg-Oost een inloopavond die de gemeente Groesbeek – Berg en Dal georganiseerd had over de geplande onderhoudswerkzaamheden in de wijk. De bewoners konden reageren op de plannen, waar ook goed gebruik van is gemaakt.

Een deel van de reacties is verwerkt in het plan en het plan is daarop aangepast. Sommige reacties waren te ingrijpend en kostbaar en zijn daarom niet meegenomen. Het plan houdt in dat groen en verlichting vervangen worden en de grootste kuilen uit de verharding worden gehaald. Dit wordt aangevuld met het aanleggen van extra parkeerplekken in het groen en het plaatsen van extra lichtmasten.

Speelplek

Een veelbesproken onderwerp, voor en tijdens de inloopavond, is een speelplek en de locatie daarvan. De gemeente heeft gemerkt dat er verschillende wensen zijn over spelen en over de plek waar dat dan mogelijk gemaakt moet worden. Sommige bewoners willen liever geen speciale speelplek in de wijk. Dat betekent dat er onvoldoende draagvlak is voor dit idee en daarom ziet de gemeente er vooralsnog vanaf om dat aan te leggen.

Planning van de werkzaamheden

Augustus
• Markeren nieuwe locaties van de lichtmasten (gele stip op verharding).

Augustus/september
• Verwijderen oude lichtmasten en plaatsen nieuwe masten.
• Omvormen plantsoen aan de Bruuk naar gazon.

September/oktober
• Aanleg extra parkeervoorzieningen in groenstroken.
• Herstellen ernstige verzakkingen in straatwerk.

Oktober/november
• Omvormen plantsoenen en planten nieuwe bomen.

Vragen?

Mocht u nu of tijdens de uitvoering vragen hebben, stel deze dan gerust aan de betrokken weg- of groenbeheerders, Wouter van de Lest en Bram Kerkhoff . Zij zijn geregeld op de locatie en ook bereikbaar via het algemene telefoonnummer 14024.

Kaart werkzaamheden Breedeweg.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichten

  • Geen gerelateerde berichten


Tags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 10 augustus, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
mayo

Ik vindt het prachtig dat wijken worden opgeknapt!
Woon al meer dan 40 jaar in de Vermeerweg (volgens mij het stiefkindje der straten) nog nooit iets verbeterd! Zou tien jaar geleden al gebeuren na afbraak en wederopbouw van de huurwoningen.
Die worden nog steeds gerenoveerd en opgeknapt bij wisseling van huurders.
Hoelang moeten wij nog op een fatsoenlijke uitstraling van onze straat wachten? BELOFTE MAAKT SCHULD, Heeft het misschien geen prioriteit omdat het doodlopend is en er toch alleen maar bewoners doorheen hoeven?

Het straatje van Vermeer,ongeveer het lelijkste straatje van Groesbeek!

wpDiscuz