Inning eigen bijdrage maatwerkvoorziening WMO

De gemeente Groesbeek – Berg en Dal heeft signalen gekregen dat er onduidelijkheid is over de inning van deze eigen bijdrage door het CAK. Door vertraging hebben een aantal mensen de eerste maanden van dit jaar nog geen rekening ontvangen van het CAK.

Het logo van de nieuwe gemeente Groesbeek in 2015.

Het logo van de nieuwe gemeente Groesbeek in 2015.

Bent u 18 jaar of ouder en krijgt u een maatwerkvoorziening uit de Wmo 2015? Bijvoorbeeld hulp bij het huishouden, begeleiding of specialistische dagbesteding? Dan betaalt u in de meeste gevallen een eigen bijdrage in de kosten voor deze voorziening. Het Centraal Administratie Kantoor (CAK) int deze bijdrage. De hoogte is afhankelijk van uw inkomen, vermogen, leeftijd en gezinssamenstelling.

De gemeente heeft signalen gekregen dat er onduidelijkheid is over de inning van deze eigen bijdrage door het CAK. 2015 is een overgangsjaar waarin u en de gemeente te maken krijgen met de invoering van nieuwe wetten. Daardoor loopt de samenwerking tussen gemeente, zorgaanbieders en het CAK nog niet soepel. Dit veroorzaakt soms vertraging in onder andere het opleggen en in rekening brengen van eigen bijdragen die mensen moeten betalen voor hun hulp en/of voorziening.

Geen rekening gehad?

Door de vertraging hebben een aantal mensen de eerste maanden van dit jaar nog geen rekening ontvangen van het CAK. Dat betekent niet dat u geen eigen bijdrage hoeft te betalen over deze maanden. De eigen bijdrage zal naar verwachting binnenkort alsnog door het CAK worden opgelegd. U ontvangt dan een rekening van het CAK over een langere periode. Soms lukt het niet om deze rekening dan in één keer te betalen. In dat geval kunt u een beroep doen op de kosteloze betalingsregeling van het CAK. Hierover kunt u contact opnemen met hen. Landelijk dringen gemeenten bij het CAK aan op een ruimhartige toepassing van de betalingsregeling. Dit vanwege het overgangsjaar 2015.

Heeft u vragen over de hoogte van de bijdrage?

U kunt op verschillende manieren achterhalen hoeveel u globaal moet gaan betalen aan eigen bijdrage. Het kan voor u ook zinvol en financieel aantrekkelijk zijn deze gegevens op te vragen vóórdat u een uw ondersteuningsvraag bij de gemeente neerlegt. Kijk hiervoor op de website van het CAK via www.hetcak.nl (zoekterm bereken uw eigen bijdrage of betalingsregeling). Of neem contact op met het gratis telefoonnummer (0800-1925) en leg uw vraag voor aan een medewerker van het CAK.

Heeft u andere vragen?

Heeft u andere vragen over de inning van de eigen bijdrage door het CAK? Neem dan gerust contact op met de gemeente via telefoonnummer 14024. Of mail uw vraag naar [email protected]. U kunt met al uw vragen bij de gemeente terecht.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 11 augustus, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 2 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Marcel

En de gemeente wast zijn handen in onschuld?

kloeke

De zorg moet anders en ik herhaal teken de petitie op
http://www.breakthesystem.nl

wpDiscuz