Plastic+ vaker ingezameld

Vanaf 1 september wordt er in de hele gemeente Groesbeek – Berg en Dal vaker (2 wekelijks) plastic+ ingezameld. Dit komt doordat er door de invoering van plastic+ meer plastic+ afval wordt gescheiden.

Plastic+_Flyer-DGB

Afval=grondstof, en dat geldt ook voor plastic+: plastic, blik en pak. Dit wordt weer gebruikt voor nieuwe producten zoals plastic flessen, speelgoed, blikken en pakken.

Wanneer wordt plastic+ in 2015 ingezameld?

Plastic+ wordt vanaf 1 september 2 wekelijks ingezameld. De inzameling van plastic+ blijft in Millingen aan de Rijn op dinsdag en in Groesbeek op vrijdag. Let op: de inzameldagen zijn vanaf 1 september dus anders dan op uw papieren afvalwijzer staat aangegeven. Kijk op de digitale afvalwijzer: www.dar.nl/afvalwijzer voor uw inzameldata.

Inzameldagen en aanbiedregels

Op uw digitale afvalwijzer kunt u altijd zien wanneer het afval bij u wordt opgehaald en wat de aanbiedregels zijn: kijk op bovenstaande link. Ook kunt u de Dar-app downloaden. Met de app ontvangt u een melding wanneer u uw afval buiten kunt zetten.

Plastic+ tijdelijk in andere plastic afvalzak

Sinds juni 2015 gaat plastic, blik en pak samen in de plastic afvalzak. Dit is de doorzichtige plastic afvalzak, die u al gebruikte voor uw plasticverpakkingsafval. Deze afvalzakken zijn echter tijdelijk niet beschikbaar en kan het voorkomen dat u bij de distributiepunten een andere zak voor uw plastic+ ontvangt. Deze afvalzakken kunt u, net zoals de al bekende afvalzak, gewoon gebruiken voor uw plastic+. Op deze zak staat ook vermeld wat er allemaal in mag. De zakken zijn op dezelfde afhaalpunten verkrijgbaar. Vanaf september 2015 zijn de nieuwe (stevigere) plastic+ afvalzakken beschikbaar.

Meer informatie of vragen?

Meer informatie vindt u op www.dar.nl/groesbeek en de (digitale) afvalwijzer. Voor vragen neemt u contact op met het klantencontactcentrum van Dar. Bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur via 024-3716000 of via [email protected]

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 11 augustus, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 3 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
kloeke

Gemeente groesbeek!!laat.dat berg en dal weg aub…

karin

fijn!

Bellefante

Doe niet zo zielig kloeke Met je berg en dal

wpDiscuz