Nieuwe zakken plastic+ beschikbaar

Sinds de invoering van plastic+ in de gemeente Beuningen, Druten, Groesbeek – Berg en Dal, Heumen, Nijmegen en Wijchen (begin juni 2015) worden er steeds meer plastic afvalzakken gebruikt.

Nieuwe_zakken_Plastic_Plus-DGB

Dit komt doordat er nu meer afval (ook blik en pak) in de plastic afvalzak mag en het scheidingsgedrag van plastic+ toeneemt. De afgelopen maanden waren er tijdelijke plastic afvalzakken verkrijgbaar. De nieuwe stevige plastic afvalzakken zijn inmiddels gereed voor gebruik.

Nieuwe stevige plastic+ afvalzakken

Inwoners uit de regio kunnen met de komst van de nieuwe zakken actief verder met het scheiden van plastic+ met deze nieuwe zakken. De nieuwe zak is steviger waardoor de zak minder snel scheurt door scherpe randen van bijvoorbeeld blik. Vanaf vandaag (maandag 17 augustus) worden de nieuwe plastic afvalzakken geleverd bij diverse afhaalpunten in de regio zoals supermarkten. De zak blijft gratis en er staat ook op vermeld wat er wel en niet in mag. Het totale overzicht van wat er wel en niet in mag en meer informatie over plastic+ zoals afhaalpunten is te vinden op www.dar.nl/plastic+

Waarom plastic+?

In 2014 bestond ruim 1/3 van het restafval in de regio Nijmegen nog uit plastic, blik en pak. Met de invoering van plastic+ stimuleren de gemeenten en Dar het scheiden van afval en dringen ze de hoeveelheid restafval terug. Een groot gedeelte van het restafval bestaat nog uit plastic, blik en pak. Deze afvalsoorten verdwijnen in het restafval en kunnen dan niet meer als grondstof voor nieuwe producten gebruikt worden. Dat is zonde want gerecycled plastic kan bijvoorbeeld gebruikt worden om tennisballen en fleecetruien van te maken.

Meer informatie of vragen?

Meer informatie op www.dar.nl/plastic+ en de (digitale) afvalwijzer: www.dar.nl/afvalwijzer. Voor vragen nemen inwoners contact op met het klantencontactcentrum van Dar. Bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur via 024-3716000 of via [email protected]

Vanaf september wordt plastic+ in de gemeente Groesbeek – Berg en Dal overigens iedere twee weken opgehaald.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 17 augustus, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 5 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Henk

Hoelang zou het duren voordat we deze zakken ook moeten betalen zoals de blauwe vuilniszakken?????????

Sprookje

Moster na de maaltijd.

Sprookje

Mosterd….

Koos

Laatst voor dat ik wist dat het hele verhaal ging veranderen nog een rol blauwe zakken gekocht. Hebben de geleerde er al over gedacht om een in leverpunt op te zetten waar we ook geld terug krijgen voor ongebruikte blauwe zakken. Of ben ik de enigste die er overheeft ??

karin

uhm Koos… dit gaat over plastic, niet over de blauwe zakken.

verder wens ik je een heel fijne dag! 🙂

wpDiscuz