Films over India en Nepal in Mallemolen

Na het succes van de films in het voorjaar worden er dit najaar weer nieuwe super-8 films vertoond.

De_Mallemolen_2014-DGB

Zondag 13 september gaat het programma over India en Nepal. De film start in de hoofdstad Delhi met een bezoek aan de vermaarde Shamid Moskee. Vervolgens zien we de stad Varanasi, voorheen Benares geheten, waar bedevaartgangers zich wassen en reinigen in de heilige rivier de Ganges. Daarna gaan we naar het praalgraf: de Taj Mahal, van Koningin Mumtaz Mahal. In het Noorden van India ligt Rajastan het land van de Maharadjas, de koningen, met hun imposante paleizen. Hier bezoeken we enkele prachtige paleizen.

Na de pauze vliegen we over de Himalaya en komen we in Katmandu, de hoofdstad van Nepal. Hier zien we het nog onbeschadigde centrum van voor de aardbeving. Na een tocht door de bergen en de vruchtbare Pokara vallei komen we bij het Peka-meer. Daar brengen we een bezoek aan de Fishtail Lodge. Hier is op een klein eilandje een goed restaurant gelegen in een mooie tuin.

De films worden zondag 13 september vertoond in de Mallemolen te Groesbeek om 11.00 uur. De entree prijs is 2,- euro en U krijgt een gratis kopje koffie. Van harte aanbevolen.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 21 augustus, 2015 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Films over India en Nepal in Mallemolen

Reageren is niet toegestaan.