Weg bij Hoflaan wordt fietspad

Samen met de basisscholen Jena-plan CBS Adelbrecht-Windekind en SBO Carolus zet de gemeente Groesbeek – Berg en Dal zich in voor een veiligere verkeerssituatie in de omgeving van deze gecombineerde school in Groesbeek.

Hoflaan_Mariendaalseweg_betonblokken-DGB

Een van de ideeën betreft het wijzigen van de weg die ligt tussen de Hoflaan en Mariëndaalseweg, naast de basisscholen. Door hier een fietspad van te maken, wordt de verkeerssituatie rondom de scholen overzichtelijker voor de kinderen die van en naar de scholen fietsen. Bovendien kunnen de kinderen dan veiliger oversteken van en naar de buitenlokalen in het park ‘t Groeske.

Proef fietspad

De scholen en de gemeente beseffen dat de ombouw van een weg naar een fietspad ingrijpend is. Vandaar dat ze samen hebben besloten om eerst een proef te houden. Tijdens die proef wordt goed gekeken of een fietspad bijdraagt aan een verkeersveilige schoolomgeving. De buurtbewoners moeten het ook acceptabel vinden. De direct omwonenden krijgen daarom van de gemeente een brief, waarin zij gevraagd worden om hun ervaringen met het fietspad door te geven.

Start proef

Halverwege de week voordat het nieuwe schooljaar begint op 31 augustus, zal de weg met betonblokken worden afgesloten voor het autoverkeer. Autoverkeer van en naar de woonwijk kan via de Heikant rijden. Die sluit een stukje verderop ook aan op de Cranenburgsestraat.

Vervolg

De proef zal maximaal vier maanden duren. Als tijdens de proef blijkt dat met het fietspad de verkeersveiligheid is verbeterd, dan zal de gemeente een verkeersbesluit nemen om de weg aan te wijzen als fietspad. Het verkeersbesluit zal na publicatie in de Staatscourant open staan voor bezwaar en beroep.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 25 augustus, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 25 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Robyn Hude
Volgens mij moet de veroorzaker van de overlast worden aangepakt. En dit zijn de ouders van de kinderen die niet met de fiets komen. Parkeren de auto even half op de weg, want ik ben er toch maar even, en gaan dan vrolijk staan te kwekken. Of komen last-minute aangescheurd omdat ze weer eens te laat waren. Dit veroorzaakt onveilige situaties en wie wordt gestraft. De buurtbewoner en hij/zij die normaal verkeersgedrag vertoont. In plaats van deze onzin de betreffende ouders aanspreken op hun gedrag, parkeerverbod in stellen en vooral handhaven. Misschien had er eerst eens met de buurtbewoners moeten… Lees meer »
Jeroen mulder

Vind het belachelijk ben tegen
Als er zoals vierdaagse of jaarmarkt
Voor mij het al onmogelijk wordt
Gemaakt fatsoenlijk met de auto
Naar mijn huis te rijden kan
Dit er ook nog wel bij en ja
Als de school uit is hebben ouders
Lak aan de wijk en zetten alles vol

Jeroen mulder

Als ik er dan langs rij
Wordt je kwaad aangekeken
Alsof je de boeman bent
En straks fietspad dan krijg
Je als de school uit is alen
Maar meer chaos
Vriendelijke groet
Jeroen bewoner

Jan R.

‘t Zal mij benieuwen wat de mensen van “‘t Vilje”
er van gaan vinden.
Alternatief via de Heikant vind ik niks (bochtig),
blijft alleen achterom Mariendaal over.
Ex-buurtbewoner.

vilje
Tjonge nog aan toe wat en hoop onzin weer Ze moeten de bestuurders van de voertuigen aanpakken (de mam en pap met de auto ) Want wie word er weer de klos de bewoners van het vilje .Daarbij is de ander weg dan wel veilig genoeg en er op berekend dat er zoveel verkeer over gaat .Zoals busjes taxi fietsen voetgangers vrachtwagens enz enz .Is er rekening mee gehouden dat deze mensen hadden gekozen voor rustig straat en daar veel geld voor hebben betaald op die locatie ?(planschaden en optie voor hun )En wat als de bouw fase 2 daar… Lees meer »
Muts

Het is natuurlijk wel heel slim van de gemeente. Eerst het spoor openstellen en dan het tussenstukje dichtgooien. Nog meer frustraties en nog meer snelheid. Wordt er weer een stuk veiliger op. Wat een sukkels!

Voor de school is het wel goed, maar zoals hierboven al een aantal malen is aangegeven moeten diegene die zich allemaal coureur voelen aangepakt worden. Het is daar nog steeds een 30km zone, maar er wordt in het hele Vilje veel te hard gereden.

Laat die BOA’s maar eens een keer iets nuttigs voor hun geld doen en daar een paar dagen bonnen uitschrijven

Buurtbewoner
Natuurlijk zijn er weer een heleboel tegenstanders (lees; kortzichtigen) voor deze proef maar laten we het eerst eens feiten op een rijtje zetten. Het argument dat de verkeersveiligheid in het geding komt door de vaders en moeders is deels waar maar ook het oversteken tijdens schooluren moet veiliger en dan zijn het juist de buurtbewoners en anderen die van deze weg gebruik maken op een verkeerde manier. Dat er veel te hard wordt gereden is al heel lang een feit en dat komt natuurlijk door het asociale gedrag van veel bestuurders maar ook doordat de 30km-zone niet is aangepast als… Lees meer »
Manuèle

Zullen de bewoners van de Heikant blij mee zijn !! Ik ben ook bewoner van het Vilje en vind het een belachelijke optie.

Manuèle

… en oh ja. Wie denkt dat er ook maar één ouder minder met de auto zal komen, dream on. Zetten ze hun voertuig wel weer ergens anders neer; maar wel zo dicht mogelijk bij de school. Je zou eens moeten lopen.

Marcel
Deze oplossing is niet overlegd met de buurtbewoners. Door het open stellen van de spoorwegovergang bij het Wisselpad negeert B&W in korte tijd voor de 2e keer de mening van de buurtbewoners over verkeersveiligheid in hun wijk. Dan durf ik te stellen dat in het gemeentehuis nog steeds de betwetergedachte overheerst en participatie niet ingevuld wordt waar dat juist goed zou kunnen werken. Hoe makkelijk kan het zijn om het verkeersgedrag van de ouders van schoolgaande kinderen te beïnvloeden. Acht jaar lang heb je 5 dagen per week te maken met de zelfde mensen. Als de juf de kinderen al… Lees meer »
Akkie68
Als bewoner van de Cranenburgsestraat, wonend in de nieuwbouw, bijna naast de school is er bij mij al vanaf dag één grote ergernis over het parkeer gedrag van ouders bij school. Om over het asociale hard rijden over de Hoflaan nog maar te zwijgen. Dat er op de Cranenburgsestraat nog geen dodelijk ongeluk gebeurd is, vooral het stuk met die middenberm met bomen, is mij nog steeds een raadsel. Zo hard wordt er gereden af en toe. Wij parkeren onze auto achter het huis via een inrit aan de Hoflaan. Fijn om te lezen dat ze de toerit nu willen… Lees meer »
Marcel

@Akkie68;
de inrit naar de parkeerplaatsen via de Hoflaan worden niet afgesloten. Het stukje weg op de kopse kant van het Groeske willen ze afsluiten.

metje

in afrika motte ze 3 uur lo.pe vur en bitje woater en hier mar knoaie als ze nar schol motte, treije zulle ze

De nachtboswachter

Vroeger liepen we naar school nu worden ze gehaald en gebracht.komt ook niet ten goede van hun conditie.

charles

ze kunnen beter de ENIGE ingang van de school aan de kant van de Heikamp maken.
Daar is ruimte genoeg voor het parkeren en heeft niemand er last van.
Want wat je nu krijgt is dat de hele Cranenburgsestraat en het fietspad vol gaat staan met auto’s van ouders die niet willen lopen.

Muts

Kom ik er net langs fietsen, hebben de Gemeente Gemlins er gauw betonnen blokken neergezet. Nergens een aankondiging of vergunningsaanvraag gezien.

Mag dat dan zomaar?

De tuier

Misschien bij treffers dan ook maar een fietspad of stoep aanleggen?

Jeuh

ik snap niet wat de school daar voor voordeel aan heeft, daar rijd alleen woon-werk-school verkeer. de kinderen hebben een eigen schoolplein, dus kunnen daar niet zomaar de straat op, Dus waarvoor is het dan, teveel verkeer? Dat door de school zelf veroorzaakt wordt. En daar moet de hele buurt dan 24/7 zich aan gaan passen. Beetje onzinnige oplossing dus weer.

Robyn Hude

Buurtbewoner waarom ik nu met een eigen mening kortzichtig ben ontgaat me even. Gelukkig ben ik niet zo kortzichtig om anderen met een afwijkende mening een etiket op te plakken.Daarom noem ik jouw niet kortzichtig omdat je een andere mening hebt maar ben ik het wel met je oneens. Je begrijpt natuurlijk wel dat de verkeersoverlast zich verplaats naar Hoflaan/ Mariëndaalseweg en Cranenburgsestraat. Wedden dat er nu sneller ongelukken komen. Maar ik hoop dat je dat weer niet te kortzichtig vindt.

Marcel

@ Robin Hude;
ik heb je 1e reactie en de 2e gelezen en ik ben het volledig met je eens Robin.
De onderbouwing van ‘buurtbewoner’ maar vooral zijn waardeoordeel dat een andere mening ‘kortzichtig’ is vindt ik juist van kortzichtigheid getuigen.
Laat de buurt vooral respect hebben voor elkaars mening en met zoveel mogelijk mensen het gesprek aangaan met de gemeente. Met een petitie en wat handtekeningen is dat eenvoudig te regelen.

wpDiscuz