De schapen komen er weer aan

Na een eerste succesvolle begrazingsronde in mei is het nu tijd voor de schapen om de uitgebloeide bloemen af te grazen.


Schapen op de Molenweg op weg naar het Bevrijdingsmuseum. Foto en rechten: Bart Willers.

De meeste bloemen zijn uitgebloeid en hebben hun zaad laten vallen. Doordat de schapen het groen verder weg eten, vindt er verarming van de bodem plaats, waardoor de bermen nog bloemenrijker worden.

Wanneer kunt u de schapen aan het werk zien?

De schapen starten in het weekend van week 36 (begin september) bij het Bevrijdingsmuseum, in week 37 zijn zij bij het Groeske en De Heikant. Daarna is de spoorlijn weer aan de beurt. NB: Hierbij is er speciale aandacht voor wat de schapen op het fietspad kunnen achterlaten en daarom stuurt de gemeente dagelijks de rolbezem over het fietspad.

Op 12 september is het Landschapsdag. Dan zijn de schapen bij de Kerk en naast het gemeentehuis te vinden. In week 38 wordt het spoor afgemaakt en gaat de kudde door naar Breedeweg waar zij de Idylle langs de Parachutistenstraat gaan begrazen. Hier starten medio oktober samen met de schoolkinderen de werkzaamheden voor de vlindertuin ‘Idylle Voi.jerland’. Aan het eind van het jaar komen de schapen nog één keer terug voor de 3e ronde.

Interesse in onze schaapskudde?

Ze zijn te volgen op Facebook via Schaapskudde Heumensoord.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 25 augustus, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 6 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
metje

mehh mehh mehh

kloeke

Schapen en stront ja…….

De nachtboswachter

Onkruid vergaat niet en wat is het kostenplaatje kijk langs het spoor de nonsens van het heiderijk project.dweilen met de kraan los.

klaas

we hebben binnekort weer een stront fietspad plus de aroma

Ria Patella

Wie achter de kudde loopt , loopt altijd door de stront.
Achemi serby 1496

goffer

Das een boel shoarma vlees…….

wpDiscuz