Euregio Vrijheidswandeling 2015

De Euregio Vrijheidswandeling vindt dit jaar plaats op zondag 20 september 2015. Het is alweer de 7e editie van dit evenement onder de huidige naam, die in het verleden 20 keer onder de naam “Bevrijdingstocht” werd gehouden.

Euregio_Vrijheidswandeling_2015-DGB

De wandeltocht wordt georganiseerd door stichting Wandelen in Vrijheid, in samenwerking met het Nationaal Bevrijdingsmuseum Groesbeek en Euregio Rijn –Waal.

Bij dit jaarlijks terugkerende wandelevenement in september in Groesbeek wil Stichting Wandelen in Vrijheid de nadruk leggen op het beleven van vrijheid, democratie en mensenrechten, als ook het blijvend levend houden van de herinnering en het bevorderen van de positieve betrekkingen tussen Nederland en Duitsland.

De monumenten, herdenkingspunten en vooral ook de zó herkenbare en tot nadenken aanleiding gevende begraafplaatsen in Nederland (Groesbeek) Canadian War Cemetery & Memorial en in Duitsland (Kleve) Donsbrüggerheide zijn daarom belangrijk aanwezig op/of in de nabijheid van de routes. Alle wandelaars hebben gratis entree tot het Nationaal Bevrijdingsmuseum in Groesbeek.

Het streven is ook om samenwerking te bewerkstelligen tussen Duitse en Nederlandse wandelliefhebbers. Daarom is er een start- en rustplaats in Duitsland aan de route toegevoegd, waarmee het internationale karakter van de wandeling vorm heeft gekregen.

Euregio Rijn–Waal wil de sociale contacten tussen Nederlanders en Duitsers stimuleren en steunt dit grensoverschrijdende wandelinitiatief, vandaar de naam Euregio Vrijheidswandeling.

Voor meer info, zie de website www.wandeleninvrijheid.nl. Voor Euregio Vrijheidswandeling wil de organisatie in 2015 graag meer contacten en samenwerking met grensbewoners, organisaties en scholen. Hiervoor kunt u contact opnemen met:

Stichting Wandelen in Vrijheid
Mevr. Mariet Wouters-Wolken
Zonnebloemstraat 1, 6561WJ Groesbeek
T: 024-3229966 of 06-15168899
M: [email protected]

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichten

  • Geen gerelateerde berichten


Tags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 26 augustus, 2015 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Euregio Vrijheidswandeling 2015

Reageren is niet toegestaan.