Vragen GroenLinks over huisvesting vluchtelingen Groesbeek

GroenLinks Berg en Dal heeft vragen gesteld over de stand van zaken voor wat betreft de huisvesting van vluchtelingen in de gemeente Groesbeek – Berg en Dal.

Het logo van de nieuwe gemeente Groesbeek in 2015.

Het logo van de nieuwe gemeente Groesbeek in 2015.

Groesbeek – Berg en Dal loopt achter als het gaat om het huisvesten van vluchtelingen met verblijfsvergunning. Minder dan 50% van wat de gemeente zou moeten opvangen, is geplaatst. Voor tientallen vluchtelingen moet binnen de gemeente nog plaats geboden worden.

GroenLinks wil weten wat het college kan doen om alsnog de taakstelling te halen. Gelet op de urgentie van de vluchtelingenproblematiek vraagt GroenLinks zich af of het college hier meer dan gewone aandacht en middelen aan wil besteden. Daarnaast wil de politieke partij weten hoeveel vluchtelingen er inmiddels zijn gehuisvest en in welke kernen.

Het aantal asielzoekers dat in Nederland aanklopt, is de laatste tijd fors toegenomen: zo`n 2000 per week. De voortwoedende burgeroorlog in Syrië is daar de belangrijkste oorzaak van. Meer gemeenten moeten daarom een opvangcentrum openen, zegt het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA). Sommige gemeenten bieden dit zelf al aan.

Het college zal binnen één maand reageren op de vragen.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 3 september, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 31 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
kloeke

Dat word stekkenberg west,geen groesbeker,kinderen 100% match om er te mogen wonen.

www.hanspeters.eu

Ik gun vluchtelingen het beste, ik vind het verschrikkelijk wat er in zuid Europa aan de hand is. Ik moet er niet aan denken dat ik zelf zou moeten vluchten. Echter hoe zit het met onze eigen inwoners? Indien er een relatie op de klippen loopt is dit geen reden tot urgentie voor een woningzoekende, zelfs niet met jonge kinderen. Hoeveel van onze inwoners, staan al jaren op de wachtlijst. Met andere woorden er is volgens mij, wel degelijk woningnood in Groesbeek

willem

Ik neem aan dat de Groenlinksers zelf onmiddellijk een kamer in hun eigen huis beschikbaar hebben gesteld aan een zielige vluchteling?

Joop

Ik sluit me volledig bij Hans aan …

ben.helder

Groen Links kan direct aankloppen bij de GVP van Sjaak, grootgrutter in appartementen die royaal en vrij opleverbaar voorradig zijn in het centrum.

hennie

Denk eerst aan je eigen burgers!!! En pak het probleem bij de kern aan (in Syrie) en doe niet aan symptoom bestrijding, daar los je niks mee op. Eenmaal hier, krijg je ze nooit meer weg, kijk naar al die Marokkanen….

henk

Het zal je maar overkomen. jammer dat er van die vieze vuile hufters dan meteen misbruik van maken. En met hufters bedoel ik de mensensmokkelaars die van de vluchtelingen ook nog eens hun geld en goederen af troggelen om hen naar het bevrijde land te laten vluchten. Het probleem moet men aanpakken bij de bron. Kun je nagaan hoeveel mensen die niet kunnen vluchten nog dieper in de shit zitten. Ja en opvang, vroeger was er bij de hoge hoenderberg een opvang. Misschien kan men daar weer terecht. Hopelijk komt er snel een oplossing. Vreselijk wat er allemaal gebeurd.

In de tweede wereld oorlog pakte men al te laat de bron aan. Kijk naar de afslachting van de joden in de concentratie kampen, dat gebeurde al in 1940. Als de wereld niet ingrijpt dan voor zie ik een ramp, die moslim extremisten zijn niet meer te stoppen. Alleen met bommen help dat niet, de wereld moet daar ingrijpen. En dan nog, in de oorlog moest men ook immigreren, maar later ging men weer terug naar hun eigen land. En het bewijs is er al, deze mensen gaan niet meer terug. Europa zou een moeten zijn, nou kun je zien… Lees meer »
Bart

Denk echt serieus dat B&W en de Gemeenteraad eens moet gaan kijken hoe Groesbeek dit wil aanpakken: er zal vast een verzoek komen om deze arme mensen op te nemen. Net als in andere gemeenten is dit realistisch genoeg. Je kunt maar beter goed voorbereid de mogelijkheden bekijken. Dat deze mensen snel geholpen moeten worden hier in Europa of daar waar ze vandaag komen staat vast!! Je hoofd ervoor wegdraaien is onmenselijk.

Jan Norp

Zeventig jaar geleden werden de evacués (vluchtelingen voor het oorlogsgeweld hier op de grens met Duitsland) opgevangen onder andere in Brabant en België. Dat was voor de gastgezinnen ook heus niet altijd een pretje, maar ze deden het toch. Lange tijd hebben Groesbeekse gezinnen daarna goede contacten onderhouden met hun gastheerschap.

Rinus

Helemaal mee eens jan alleen met dat verschil dat de Groesbekers na de bevrijding weer meteen terug keerde naar Groesbeek. NL, en Europa zouden zich het recht moeten blijven behouden om vluchtelingen het land uit te mogen zetten wanneer het weer veilig is in desbetreffend land van herkomst.

kloeke

Vluchtelingen Met Een Gouden IPhone 6……..

De nachtboswachter

Hoeveel Is strijders zullen zich mengen tussen vluchtelingen.

randje-16

ze lopen ook al in Groesbeek.

Lies

Nachtboswachter fijn dat je er weer bij bent, we hebben je gemist. Bedankt

fluitkelje

Nee randje dat is het eerste van Achilles

Jan Norp

@Kloeke
De onveiligheid in Groesbeek was na circa zeven maanden praktisch voorbij. Dat kwam door de inzet van Amerikanen en andere legers.Daarom konden de Groesbekers terugkeren. Alles was wel verwoest, maar er kwam ook hulp van buiten. Gooiseweg, Drentselaan en Frieselaan herinneren daar nog aan.
De veiligheid in Syrië is nog lang niet in zicht. Terugkeer dus ook niet op korte termijn mogelijk.
De gouden I-phone is in ieder geval een teken dat de oorlog voor iedereen verwoestend is. Arm en rijk zoeken veiligheid.
Denk eerst even na voor je iets op deze site zet.

kloeke

Jan norp,waarom vluchten ze niet naar Macedonië of Polen of zo?Nee Nederland,Duitsland en Engeland wel,waarom?betere voorzieningen misschien voor later?

De nachtboswachter

Deel de mening van Kloeke Jan.

Lulpiep

Nederland is de goudkust.. alles word geregeld en je krijgt geld voor alles.. als je een grote bek hebt.. krijg je alles voor elkaar..

wpDiscuz