Ruiter (D66 Berg en Dal) treedt terug als raadslid

Evert Ruiter, fractieleider van D66 in de gemeente Berg en Dal (Groesbeek), legt na de komende raadsvergadering op 17 september zijn taak als raadslid neer.

Andere aansturing

“De uitslagen van de gemeenteverkiezingen in november en de samenstelling van de huidige raad vragen om een andere aansturing” aldus Ruiter. “Jarenlang heb ik met veel plezier en gedrevenheid in de gemeente Beek-Ubbergen oppositie mogen voeren. Nu we met een nieuwe enthousiaste fractie gestart zijn met de voorbereiding van het programma 2018-2022 heb ik besloten dat dit het juiste moment is om me terug te trekken en op de achtergrond de fractie te steunen.”

Hartverwarmende reacties

In juni heeft Ruiter de fractieleden geïnformeerd over zijn persoonlijke besluit. De reacties waren volgens hem hartverwarmend. De fractieleden vinden zijn vertrek jammer, maar hebben er ook veel begrip voor na ruim 5 jaar hard werken in de raad en daarbuiten. Ruiter gaat de lokale politiek overigens niet volledig verlaten. De fractie blijft graag gebruikmaken van zijn kennis en ervaring.

Ruiter blijft actief

Op landelijk niveau zal de fractievoorzitter actief blijven in de Van Mierlo Stichting, de wetenschappelijke denktank van D66. Ruiter: “Sinds vele jaren heb ik mijn bijdrage geleverd aan een partij waarin ruimte is voor een ondernemende en een eigentijds democratische zienswijze. Dat zal niet veranderen, dus met trots geef ik het stokje door aan de volgende generatie. Ik wil kiezers en fractie danken voor het in mij gestelde vertrouwen”.

Opvolger Tessa Vorderman

De fractie van D66 Berg en Dal is in samenspraak met de D66 afdeling Rijk van Nijmegen, geslaagd in het vinden van een opvolger van hun fractievoorzitter: Tessa Vorderman. Ook zij is al jarenlang actief in voormalig gemeente Ubbergen en nu carrousel lid in de gemeente Groesbeek – Berg en Dal.

Ook een wissel bij Voor Berg en Dal

Bij de partij Voor Berg en Dal verandert er in september ook iets: Mireille Tijkorte stelt haar raadszetel ter beschikking. Daarvoor komt Ellen van Broekhoven-Grutters in de plaats.

De gemeenteraad van Groesbeek – Berg en Dal telt 23 raadsleden. D66 heeft er één, Voor Berg en Dal 2.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 5 september, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 8 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
kenner.1

Hoezo kiezersbedrog.
Zo weet je meteen hoe de leden uit de polder te werk gaan.
Dit zal nog wel vaker gaan gebeuren.

henk

Ik ben geen kenner, maar het kan zijn dat mensen ziek worden, persoonlijke reden hebben of de leeftijd hebben bereikt dat ze het mooi vinden en tijd vinden om te stoppen. Lijkt me logisch dat er dan vanuit die partij ook een vervanger voor komt. Er gaat veel ( vrije ) tijd in zitten als je raadslid bent. Of dat kiezers bedrog is betwijfel ik. Succes ermee.

Sprookje

@kenner.1:nee, we moeten blijven besturen met lieden die al veeeel te lang in de Gemeenteraad zitten.
Gevaar van belangenverstrengeling is aanwezig, handelen op de automatische piloot ( =” ervaring”) zonder dossierkennis….Gewoon op zijn Groesbeeks zal ik maar zeggen.
Ik heb zijn interview gelezen in de Gelderlander, ik vind het jammer dat hij terugtreedt.

Bijzonder jammer dat Ruiter terugtreedt. Eindelijk D66 in de gemeenteraad dankzij de ‘polder’ en dan struikelt hij over één smakeloze wethouder. Want laten we eerlijk zijn, daar gaat het toch over, die grijze ouwe man Thijssen met al z’n vriendjes en vriendinnetjes.

www.hanspeters.eu

Evert en Mireille stoppen,Tessa en Ellen worden de opvolgers. Evert, Mireille bedankt voor de samenwerking en Tessa en Ellen succes.

Hent

Wat een stelletje bedriegers.

Hent wat ben je toch een akelige vent!

De nachtboswachter

Ik bemoei me niet met politiek ze denken het toch beter te weten kijk naar onze regering.

wpDiscuz