Dag van het Landschap 2015

Op zaterdag 12 september 2015 organiseert de gemeente Groesbeek – Berg en Dal de Dag van het Landschap. De gemeente nodigt iedereen uit om mee te doen en te ervaren hoe bijzonder ons landschap is.

Op deze dag zet men in samenwerking met diverse organisaties ons bijzondere landschap in het zonnetje en wordt er aandacht besteed aan behoud en verbetering ervan.

Veel variatie in aanbod

Op 12 september kunt u een groot aantal bijzondere plekken in de gemeente bezoeken. Daar krijgt u meer informatie over de geschiedenis van de plek, over een project dat er zich heeft afgespeeld of over wensen die er nog zijn. De variatie in onderwerpen en plekken is groot en u kunt uiteraard zelf kiezen waar u heen gaat. Omdat het op 12/13 september ook Open Monumentendag is, is een aantal monumenten opengesteld en zijn er activiteiten van heemkundekringen.

We raden u aan de bezoeken per fiets te af te leggen, aangezien het aantal parkeerplekken zeer beperkt is. Deelname is gratis.

Landschap van iedereen

Het landschap van onze gemeente strekt zich uit van de grote rivieren Rijn en Waal in het noorden tot aan Limburg in het zuiden en van de gemeente Nijmegen en Heumen in het westen tot Duitsland in het oosten. Het landschap is heel gevarieerd en wordt alom gewaardeerd. Om deze omgeving ook in de toekomst mooi en gevarieerd te houden, maakt de gemeente samen met een groot aantal organisaties een nieuw landschapsontwikkelingsplan (LOP 2015-2025).

Dit plan gaat over de kwaliteitswensen die er zijn qua landschap. In het bijbehorende uitvoeringsprogramma zijn tal van projecten beschreven die uitgevoerd kunnen worden om invulling te geven aan de visie van het LOP. Het LOP is een oproep aan iedereen om zorgvuldig met het landschap om te gaan en om creatief bij te dragen aan verbetering van het landschap. Het landschap is immers van iedereen!

Folder Dag van het Landschap 2015 Groesbeek/Berg en Dal.

Dag_van_het_Landschap_Groesbeek_Berg_en_Dal_2015-DGB

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: Gemeente Groesbeek – Berg en Dal

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 8 september, 2015 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Dag van het Landschap 2015

Reageren is niet toegestaan.