Longpatiënten bewegen in water: een spetterend succes

In samenwerking met het Longfonds organiseert het UCCZ Dekkerswald jaarlijks vier Longpunt-bijeenkomsten voor chronische longpatiënten en hun omgeving.

UCCZ_Dekkerswald_logo-DGB

Elke bijeenkomst heeft een centraal thema en op 18 september luidt deze ‘Bewegen in water: een spetterend succes!’. “We willen chronische longpatiënten graag kennis laten maken met de voordelen van het bewegen in water en dit gaat het beste door hen dit ‘live’ mee te laten maken”, aldus Ernest van Nispen, bewegingstherapeut bij het UCCZ.

Bewegen in water

“Het bewegen in water kent vele mogelijkheden en betekent zeker niet automatisch zwemmen. Integendeel zelfs. Je kan veel sportieve activiteiten uitoefenen in het water zónder zwemdiploma”. Ernest legt uit dat het bewegen in water vele voordelen kent ten opzichte van het bewegen op het droge. “Met name voor chronische longpatiënten. Zij zijn vaak geneigd, door hun adem- en energietekort, minder te bewegen waardoor ze in een negatieve spiraal terecht komen. In het water kan je meer doen met minder en op die manier toch bewegen en alle spiergroepen blijven gebruiken. Dit heeft een positieve uitwerking op lichaam en geest.”

Om longpatiënten kennis te laten maken met het bewegen in water wordt er tijdens het Longpunt van vrijdag 18 september, onder begeleiding van deskundigen, een bezoek gebracht aan zwembad de Lubert in Groesbeek. Dit is een (nagenoeg) chloorvrij bad, wat bij mensen met een longaandoening de voorkeur geniet. Bovendien is er in een zwembad weinig stof en komt er tijdens het sporten geen stof vrij, wat ook een positieve bijkomstigheid is voor mensen met bijvoorbeeld astma of COPD.

Longpunt

Deelname aan de Longpunt-bijeenkomsten is voor chronische longpatiënten en hun omgeving altijd gratis, ook voor de bijeenkomst ‘Bewegen in water’. Praktische informatie over deze en alle andere Longpunt-bijeenkomsten vind je op de website van het UCCZ Dekkerswald (www.uccz.nl → Ik ben patiënt → Longpunt).

Informatie en aanmelding

Heb je een vraag? Neem dan telefonisch contact op met mevr. Rianne Kuijpers van het Longfonds regio Nijmegen, op 024-3975547, of met het UCCZ Dekkerswald, op 024-6859530. Aanmelding kan via [email protected] of 024-3975547.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nlTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 10 september, 2015 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Longpatiënten bewegen in water: een spetterend succes

Reageren is niet toegestaan.