Huishoudelijke hulp met korting voor cliënten en mantelzorgers

Bent u cliënt met een indicatie voor huishoudelijke hulp? Dan kunt u naast uw huidige ondersteuning extra huishoudelijke hulp inkopen met korting.

Ook mantelzorgers die meer dan 8 uur per week mantelzorg verlenen kunnen deze huishoudelijke hulp met korting inkopen. De gemeente Groesbeek – Berg en Dal hanteert als richtlijn dat u 8 uur per week mantelzorger moet zijn gedurende ongeveer 3 maanden. Maar belangrijker is dat u als mantelzorger aannemelijk kunt maken dat voor u de balans tussen belasting en belastbaarheid weg is of dreigt weg te vallen. Ook mantelzorgers die te maken hebben met de Jeugdwet en door de zorg voor kinderen een ondersteuningsbehoefte hebben, vallen onder deze doelgroep.

Hoe werkt het?

U kiest zelf óf en hoevéél extra uren u wilt kopen. U bepaalt zelf waar u de (extra) huishoudelijke hulp voor wilt inzetten. Bijvoorbeeld voor wassen en strijken, boodschappen, koken en extra huishoudelijke klussen (zoals de grote schoonmaak en buitenschoonmaak). U koopt de hulp in bij één van de drie deelnemende zorgaanbieders in de gemeente Groesbeek – Berg en Dal: Vérian, TSN of Tzorg. In overleg met hen stemt u af hoe en wanneer u deze extra huishoudelijke hulp inzet.

Heeft u een persoonsgebonden budget (pgb)?

U kunt deze extra uren alleen inkopen bij de door de gemeente gecontracteerde aanbieders Dat zijn: Vérian, TSN en Tzorg. U mag uw persoonsgebonden budget hier niet voor gebruiken.

Het tarief van de eerste uren zorg

Jaar|Kosten p/u bij meer dan 6 uur hulp|Kosten p/u bij minder dan 6 uur hulp|
2015|..............€ 5,96..............|.............€ 5,82.................|
2016|..............€ 8,46..............|.............€ 8,32.................|

Eigen bijdrage

De bijdrage die u betaalt voor de dienstenvouchers staat los van de bijdrage die u betaalt aan het CAK.

Hoe kan ik deze extra hulp kopen?

Half september start de verkoop van deze extra uren zorg. Deze kunt u online bestellen via portaal.diensten-voucher.nl.

Registreren

Op bovenstaande website moet u zich eerst registreren. Vervolgens vraagt u huishoudelijke hulp aan en betaalt u direct uw bijdrage. Per gekocht uur ontvangt u een digitaal zorgtegoed, de ‘dienstenvoucher’. Een dienstenvoucher staat voor één uur extra hulp. U krijgt dus geen papieren tegoedbon! U kunt op de website aangeven van welke zorgaanbieder u de huishoudelijke hulp wilt krijgen. U kunt kiezen uit: Vérian, TSN of Tzorg. Nadat u zich op deze manier heeft aangemeld, neemt de aanbieder contact met u op om hulp af te stemmen.

De vouchers zijn in 2015 en 2016 verkrijgbaar. Er is een maximaal aantal vouchers beschikbaar, dus op = op. Vouchers die u in 2015 koopt zijn alleen te gebruiken in 2015. Voor 2016 koopt u vanaf 1 januari 2016 nieuwe vouchers. Per 4 weken kunt u maximaal 8 extra uren huishoudelijke hulp inzetten.

Meer informatie

Heeft u vragen over het digitale aanvraagproces van de voucher, dan kunt u contact opnemen met de Helpdesk van Zorg Lokaal, telefoonnummer 088-007 94 88. Vijf dagen per week van 8.30 tot 17.00 uur.

Meer weten over de aanbieders van huishoudelijke hulp? Kijk op:
www.verian.nl
www.tsn-thuiszorg.nl
www.tzorg.nl

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: Gemeente Groesbeek – Berg en DalTags:, , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 12 september, 2015 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Huishoudelijke hulp met korting voor cliënten en mantelzorgers

Reageren is niet toegestaan.