Nieuwe regels voor het verbranden van snoeihout

Sinds juli van dit jaar zijn de regels voor het verbranden van snoeihout veranderd. De regels van de oude gemeente Ubbergen zijn nu geactualiseerd en worden gehanteerd als de beleidsregels voor de gemeente Groesbeek – Berg en Dal.

U moet eerst een ontheffing aanvragen. Hiervoor hoeft u niet meer naar het gemeentehuis, het kan digitaal door op deze link te klikken.

Wanneer wordt een ontheffing verstrekt?

Een ontheffing krijgt u als er sprake is van onderhoud aan karakteristieke landschapselementen en/of erfbeplantingen in het buitengebied. De ontheffing is geldig voor de periode van het stookseizoen dat loopt van 1 november tot 1 april. Voor iedere verbranding moet u dan digitaal een melding indienen.

Vreugdevuren

Ontheffingen voor vreugdevuren zoals paasvuren en kerstboomverbrandingen worden niet meer verleend. Dit mocht voorheen in voormalig Ubbergen nog wel. Paasvuren werden vaak gebruikt om buiten het stookseizoen van het snoeihout af te komen. “Kerstboomverbrandingen zijn om milieuhygiĆ«nische, veiligheids- en gezondheidsredenen (fijnstof, roet, PAK) niet wenselijk”, aldus het college. Kampvuren worden alleen verleend aan (jeugd)organisaties of verenigingen in het kader van een georganiseerde activiteit.

Beleid vooral voor Groesbekers anders

Voor Groesbeek heeft het nieuwe beleid de grootste gevolgen. In voormalig Ubbergen en Millingen aan de Rijn werd al gewerkt met een ontheffingenbeleid voor zowel snoeihout als vreugdevuren en kampvuren. De oude gemeente Groesbeek werkte met een ander systeem; de brandweer heeft percelen aangewezen waarop snoeihout verbrand mag worden. Daarvoor was in het stookseizoen enkel een melding nodig.

De gemeente heeft met het nieuwe stookbeleid een nieuw eenduidig beleid opgesteld die voor de hele nieuwe gemeente geldt.

Klik hier voor het nieuwe stookbeleid gemeente Groesbeek – Berg en Dal.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 15 september, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 5 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
klukkluk

ut get maor dur

Goffer

Het leven word er steeds leuker op……..

splinter

HaHa nooit goed hier in groesbeek.
En maar zeuren ga werken dan doe je iets nuttigs
Groet de splinter

1 kilometer verder op mag je gewoon zonder gezeik je snoeihout opstoken , hier hebben ze alleen nog maar regeltjes. Wat word dit toch een kutland zeg .bekeuringen 10 keer zo duur als in deutsland . Boodschappen veel duurder benzine belasting noem maar op . Wij Hollanders pikken maar alles.

splinter

Wat let je woningen genoeg te huur en te koop in Deutsland wim

wpDiscuz