Bevrijdingsmuseum lanceert nieuwe app “Warstories”

Zondag 20 september 2015 lanceert het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 Groesbeek in samenwerking met Spektor Storytelling een spannende nieuwe app voor de iPhone.

Warstories_Flyer_2015-DGB

Met Warstories gaan gebruikers op zoek gaan naar locaties, verhalen en voorwerpen over de bevrijding in de regio Groesbeek-Nijmegen.

Tijdens de zoektocht loopt u in de voetsporen van o.a. een Amerikaanse parachutist of een oorlogsbruid. Gebruikers kunnen opdrachten uitvoeren en zo virtueel historische objecten verzamelen. Op deze manier ontdekken zij de bevrijdingsgeschiedenis en de effecten daarvan op de betrokkenen.

De wereld om ons heen ontdekken met de mobiele telefoon op zak wordt steeds populairder. Na het succes van applicaties zoals de “Liberation Route Europe”-app en de speur-app “Geocaching”, combineert het Bevrijdingsmuseum nu het beste van twee werelden in één historisch educatieve game voor jong en oud, die ook in groepen gespeeld kan worden.

Meeslepende historische verhalen, spannende opdrachten en interactieve elementen maken deze app tot een ideale familie-of vriendenactiviteit.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nlTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 16 september, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Goffer

Geweldig mooi,ik houd ervan.

wpDiscuz