Herdenking bij Horsa Glider-monument Groesbeek

Woensdag heeft bij het Horsa Glider-monument aan de 17 Septemberstraat in Breedeweg-Groesbeek een herdenking plaatsgevonden .

De oprichters van het monument hebben net als vorig jaar een herdenking georganiseerd in samenwerking met basisschool Breedeweg. Er werd stil gestaan bij hetgeen er is gebeurd op 17 september 1944. Op 3 september zijn er mensen van de organisatie en het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 op school geweest om kinderen te vertellen over de gebeurtenissen tijdens Operatie Market Garden.

Naar aanleiding hiervan hebben de kinderen van groep 5 en 6 tekeningen gemaakt en de kinderen van groep 7 en 8 hebben hier een gedicht of verhaaltje van gemaakt. Tijdens de herdenking hebben twee van deze kinderen hun verhaaltje mogen voordragen. Na het spelen van de Last Post, het Britse en Nederlandse volkslied werden er kransen gelegd namens de Britse ambassade, de gemeente Groesbeek – Berg en Dal, de GPRA, de Groesbeekse Airborne vrienden, comité 17 Septemberstraat en enkele aanwezigen. De kinderen van groep 5, 6, 7 en 8 van basisschool Breedeweg hebben ook nog een bloemetje gelegd.

Ook werd er nog even stilgestaan bij het overlijden van een van de initiatiefnemers van het Horsa Glider monument: Dhr. Mulders. De heren Peter Peters, Hessel Terwisscha van Scheltinga zijn de andere twee personen die het monument in samenwerking met het comité wijkwensen en Airborne Vrienden Groesbeek hebben gerealiseerd. Het comité heeft dit jaar uitbreiding gekregen met twee leden, te weten Rob van Breemen en Patrick Rutten.

Mocht u vragen hebben kunt u bij deze mensen terecht.

Horsa_Glider_17_septemberstraat_Groesbeek-DGB

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nlTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 17 september, 2015 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Herdenking bij Horsa Glider-monument Groesbeek

Reageren is niet toegestaan.