Burendag bij Het Groeske op 26 september

De vrijwilligers van Buurtpark het Groeske houden ook dit jaar weer Burendag.

Luchtfoto van Het Groeske. Foto en rechten: Sjef van Loon.

Luchtfoto van Het Groeske. Foto en rechten: Sjef van Loon.

Op zaterdag 26 september gaan buurtbewoners van 10 tot 14 uur aan de slag in het park en in de naastgelegen Kindermoestuin het Groeske. Iedereen is welkom om te komen helpen of om een kijkje te nemen in park of moestuin. Er is gratis koffie, thee en fris verkrijgbaar (met dank aan Sponsor Albert Heijn). Het moestuinteam serveert voor de vrijwilligers vanaf 12 uur bovendien zelfgemaakte pompoentomatensoep van groenten uit eigen tuin! Verzamelplek op zaterdag 26/9 is de achterzijde van de Adelbrecht-Windekindschool, bij de moestuin. Zie ook: www.buurtparkgroeske.nl.

Het Oranjefonds heeft ook dit jaar weer twee bijdragen gegeven om op Burendag park en moestuin te verfraaien. De vrijwilligers gaan de paden op het bloemen- en vlindereiland aan de westkant van het park verbreden, zorgen voor extra beplanting in het park en bloembollen op het boomgaardeiland, de wijkeilanden verzorgen en zo nodig zwerfvuil opruimen. Verder wordt de naastgelegen Kindermoestuin het Groeske verder ingericht en uitgebreid met toegangsbogen met klimrozen en druivenstruiken, een buxushaag en winterzaaigoed.

De Groeske-vrijwilligers zijn tot nu toe heel succesvol in hun inspanningen om van het park een fijne ontmoetingsplek voor de hele wijk te maken. Pronkstuk is het bloemen- en vlindereiland waar vele soorten bloemen bloeien en waar sinds kort naast comfortabele banken ook beweegtoestellen voor ouderen staan. Een groep toegewijde buurtbewoners onderhoudt het eiland sinds de aanleg in april van dit jaar.

Een vrijwilligster: “Het geeft veel voldoening hier om de week een uurtje of twee te werken met zijn allen. Het is gezellig, je blijft bij over alle nieuwtjes in de buurt en je ziet hoe mooi het wordt. En ik leer er ook nog van voor mijn eigen tuin, zeker met alle tips en adviezen van de hovenier en natuurkenner (Ruurd van Donkelaar) die ons af en toe komt adviseren. Het is echt geweldig van hem te leren.”

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 19 september, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
De nachtboswachter

Leuk samen bezig zijn.

wpDiscuz