Voorlopig geen noodopvang vluchtelingen in Groesbeek

Groesbeek – Berg en Dal houdt zich voorlopig nog niet bezig met de noodopvang van de nieuwe stroom vluchtelingen. Dit zei wethouder Sjaak Thijssen (Groesbeekse Volkspartij, GVP) donderdagavond op vragen van VOLG-raadslid Johanna Brouwer.

Vraag COA van tafel

“Voorlopig hebben wij als gemeente nog geen verantwoordelijkheid genomen voor de huisvesting van asielzoekers”, zei Thijssen. Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) heeft gemeenten in Nederland gevraagd om slaapplaatsen beschikbaar te stellen voor noodopvang. “Die vraag is vandaag (donderdag, red) ook door ons ontvangen, maar inmiddels door andere gemeenten in ruime mate gehonoreerd. Die vraag is voorlopig even van tafel”, legde Thijssen uit.

De wethouder heeft daarnaast aangegeven dat het op dit moment “niet opportuun” is om in deze regio nóg meer in te zetten op het huisvesten van asielzoekers. Nijmegen en Heumen hebben namelijk de locatie Heumensoord beschikbaar gesteld voor de noodopvang van 3000 vluchtelingen, de grootste opvanglocatie van Nederland tot nu toe.

Statushouders

De gemeente is echter wél bezig om de zogeheten statushouders te huisvesten. Dat zijn asielzoekers met een verblijfsvergunning. Voor 61 van hen (circa 30 woningen) moet nog een plek worden gezocht, want Groesbeek – Berg en Dal loopt achter op de opgelegde taakstelling van de overheid. Thijssen zei daarover in gesprek te zijn met Pluryn en Oosterpoort om vol in te zetten op het behalen van de taakstelling. Locaties Mansberg en Helling worden daarbij genoemd, die zijn namelijk snel in te richten voor de statushouders.

Thijssen benadrukte wel dat dit ten koste gaat van andere woningzoekenden. Zij zullen langer moeten wachten.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 17 september, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 44 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
De nachtboswachter

Oke we moeten ook iets doen.de Muntberg zei ik vorig jaar al wat ik niet begrijp is stel dan op basis ook voor hen die al lang zoeken een woning beschikbaar uit onze eigen gemeente.verdeel het dan ook eerlijk.

De nachtboswachter

Nou leuk zeg liep gisteren nog laat met mijn hondje en druk op ons gemeentehuis.vele waren naar de nodiger pilsjes en wijntjes nog niet uit gepraat tegen 12 uur.en zetten hun gesprekken buiten verder over de huisvesting van vluchtelingen.gezien hun kijk op dit probleem zal straks toch alles verhuurt zijn dus geen leegstand meer in Groesbeek.

Ikke

Geef de jeugd in groesbeek maar een kans om betaalbare huurwoningen…….! Ipv de vluchtelingen!!

De nachtboswachter

Vandaar er zoveel hang groepen zijn Ikke

kloeke

70% is economisch vluchteling en 2 op de 100 is terrorist……

kloeke

Two in every 100 Syrian migrants smuggled into Europe are Islamic State-trained fanatics, David Cameron was warned yesterday.
Lebanese education minister Elias Bousaab, who met the Prime Minister during his lightning visit to the region, said the extremist group is sending trained jihadists ‘under cover’ to attack targets in the West. Mr Bousaab said the extremists choose targets, including children, in refugee camps and schools before trafficking them into Europe via Turkey and Greece. He added that Isis is posing a worsening threat by ‘growing and mushrooming’.

Akkie

Er is zoveel leegstand, zeker als zometeen een boel winkeliers overgaan naar de nieuwbouw in het centrum. Kunnen daar die ‘statushouders’ niet gehuisvest worden? Dan kunnen de mensen die al jaaaaaren op de wachtlijst staan voor een woning tenminste ook eens aan bod komen! Tis toch van de zotte dat (hoe racistisch dit dan ook weer klinkt) eigen volk maar weer op een zijspoor wordt gezet! Ik kan hier echt met mijn verstand nie bij… zal wel weer aan mij liggen, maar vind dit echt zo krom en zo met twee maten meterij! Bah….

zie het somber in

dit gaat allemaal totaal de verkeerde kant op.
nederland is nederland niet meer.
straks zijn wij in ons eigen land op vakantie,als het ONS land blijft

Hindrik-Jan

De dichter des Vaderlands zei het laatst op deze manier:

En waar zou jij op hopen als je verhaal, je land,
je stad, je monument, je berg, je dorp, je eer,
je school, je huis, je deken, je matras,
je nachtrust dagelijks aan stukken werd gerukt?

Ria Patella

Daar bedoeld hij wellicht Nederland mee!!!!1 Dan kunnen wij alleen nog hopen op Wilders.

Onze kinderen moeten jarenlang wachten op een betaalbare woning, onze oudere die verzorging nodig hebben krijgen het alleen maar slechter, onze gevangen die het beter hebben dan deze oudere, etc etc. Met mensen die uit oorlogsgebied komen, heb ik geen moeite om deze te helpen, maar dat ze nu ineens met hele volksstammen komen vindt ik wel beangstigend. Hier zijn een groot deel van onze gekozen volksvertegenwoordigers wel zelf schuld aan, hoewel dit arrogant stelletje dit zal ontkennen. Dit is ook de schuld van Europa, met hun halfslachtige oplossingen en beslissingen. Ziek wordt je ervan. Ik ben geen racist maar… Lees meer »
Mandy

Meneer thijssen denk aub aan u eigen inwoners en aan de toekomst van ons en onze kinderen houd groesbeek dicht geen vluchtelingen hier ben ertegen het gaat geheel de verkeerde kant op in dit land

Leol

Als het zo door gaat dan denk ik dat wij straks naar het tentenkamp op heumesoort toe moeten en onze huizen af moeten staat aan een zooitje terroristen.
Ze hadden beter nog even kunnen wachten met de gemeente groesbeek te veranderen in berg en dal dan hadden ze het gejik gemeente syrié kunnen noemen.
Nu zal ik wel op moeten passen wat je zegt want je wordt gelijk uitgemaakt voor een racist al je je mening geeft.

kloeke

@hendrik jan….ik zou gewoon in de plee hopen……..

Nummerus

Toch wel vreemd hoe welkom Groesbeek is tegen mensen die alles op het spel zetten en huis en haard verlaten voor een veilig heenkomen. Natuurlijk zitten er ook mensen tussen met minder goede bedoelingen, maar dat ‘eigen volk eerst’ is echt stuitend!

kloeke

Eigen volk altijd op de tweede plaats………klinkt ook zo stom….

stel dat

Stel dat in 1944 men in de rest van Nederland ook zo gedacht had over mensen die moeten vluchten voor oorlogsgeweld…. dan hadden vele van onze grootouders de winter in het bos door moeten brengen…..

achterhoek

Maar goed dat mijn opa en oma in 1944 zijn opgevangen door Achterhoekers en dit forum nog niet bestond. Blijkbaar is er geen enkel besef wat daar aan de hand is en is er eigenlijk alleen maar ruimte voor ‘dikke ik’.

Goffer
Hent

Groesbeek zijn we al kwijt.
Nederland volgt.

wpDiscuz