Raad steunt college inzake fietspad spoorkuil

De gehele gemeenteraad van Groesbeek – Berg en Dal steunt het college als het gaat om de heropening van het fietspad door de spoorkuil. Die steun is donderdag uitgesproken.

Het fietspad door de spoorkuil is eind augustus door de gemeente afgesloten. Het gaat om het stuk tussen de Schietbaan en de Biesseltsebaan. Het college is met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) in gesprek om de soap (klik hier voor het dossier) tot een goed einde te brengen. Daar is zelfs een bemiddelaar voor ingezet, omdat gemeente en ministerie vaker met elkaar in conflict zijn.

PvdA Berg en Dal wilde in eerste instantie een motie indienen met als doel de steun raadsbreed uit te spreken, maar de tekst van die motie wekte de indruk dat het college op dit moment niets deed om het fietspad weer geopend te krijgen. Het college werd in de motie namelijk verzocht “alles in het werk te stellen om het fietspad zo snel mogelijk weer open te krijgen”. Daar is het college via wethouder Ria Barber echter al mee bezig door de gesprekken die er op dit moment worden gevoerd met onder andere de RVO.

PvdA trok de motie in, maar hoopte ondanks de verkeerde woordkeuze wel op een unanieme steunbetuiging, zodat er een duidelijk signaal wordt afgegeven vanuit de volksvertegenwoordiging. Die steunbetuiging kwam er.

Het fietspad, waar veel gebruik van wordt gemaakt, gaat overigens in oktober weer open, nadat er onderzoeken zijn uitgevoerd naar het gedrag van beschermde reptielen.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 18 september, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 9 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
bosbes
Dit bericht klopt niet helemaal (de vergadering naluisteren kan op omroepgroesbeek.nl, uitzending gemist donderdag 18 sept, het programma van 22 u, behandeling van dit punt begint op 43:00 minuten.) Er is geen unanieme steunbetuiging uitgesproken, het college heeft daar ook niet om gevraagd. De titel van het bericht had beter kunnen luiden: ‘PvdA gaat af als een gieter’, want op een partij na was er werkelijk niemand in de raad die de door Schmierman ingediende motie wilde steunen. Ik kan niet wachten totdat de PvdA helemaal van het toneel is verdwenen. Enne, Martijn (‘ik heb ze nog niet zelf gezien,… Lees meer »
De nachtboswachter

Wat Hagedissen nou die zitten door het gehele bosgebied.salamanders in de koepel in bosvijvers gooi gewoon open dat fietspad.dit mag niet meer gebeuren het fietsplezier van zowel oudere als jongere verpesten de wijnfeesten hadden er ook veel voordeel van genoten.en de horeca de nonsens van het Heiderijk plan.

Marcel

Heb ook geluisterd.
Het artikel is slordig weergegeven en de raadsleden ………… hebben wij zelf gekozen, pfff.

Fietser

Bosbes…. Geef ook ff aan van welke partij jij bent dan wordt je kritiek op de PvdA ook duidelijk

bosbes

@fietser: geen partij. Moet je per se van een partij zijn om kritiek te mogen hebben op de PvdA of een andere partij?! Noem jij maar eens een voorbeeld van een politieke kwestie waarin de PvdA in Groesbeek wel het verschil heeft gemaakt.
Het gaat erom dat deze motie niets bijdraagt aan een oplossing.

Marcel

Wethouder Barber zegt in de raadsvergadering ‘dat de opening van het fietspad medio oktober afhankelijk is van hoe de beestjes zich begin oktober gedragen’.
Dan zegt de wethouder dus dat die beestjes er ook zitten!
Waar moet het overleg met de RVO dan nog over gaan?

De nachtboswachter

Ze zijn gestoord.

Fietser
Ik ben voor elke partij die wil dat er een eind komt aan deze soap. Terwijl het college en volgens mij de HELE gemeenteraad inclusief PvdA wil dat het fietspad zo snel mogelijk weer definitief opengaat zie ik bij de reacties alleen maar kritiek op college en gemeenteraad. Zonder de politiek was dit fantastische fietspad er nooit gekomen. Het is voor mij als fanatiek fietser een van de beste beslissingen die Groesbeek ooit genomen heeft! Als je ook voor het fietspad bent steun je het college en gemeenteraad en richt je je giftige pijlen op degene die omwille van eventueel… Lees meer »
ummenie

Als de gemeente nu eens eerst luisterd naar de experts voordat ze een beslissing er door drammen. Dan hadden ze ook niet zo veel problemen met het RVO en het ministerie van economische zaken. Wij moeten ons aan allerlei regels houden en de gemeente doet net wat ze wil. En daarom komen ze steeds in de problemen.

wpDiscuz