Wijn- en dweilfestijn Groesbeek 2015

Sinds enkele jaren organiseert Dweilorkest Drek Pak Ow uit Groesbeek tijdens de Groesbeekse wijnfeesten een dweilorkesten-concert op het Dorpsplein. In de voorgaande jaren traden de diverse orkesten steeds op vanaf de balkons aan het Dorpsplein.

“Dit jaar doen we het anders; op diverse hoeken van het Dorpsplein zullen maar liefst 7 verschillende dweilorkesten acte de presence geven. Tussendoor speelt Aarm Snuutje en met z´n allen zullen we de grand finale verzorgen. Opvallend is ook dat maar liefst 3 van de dweilorkesten alleen maar uit vrouwen bestaat”, aldus de organisatie.

Hieronder de deelnemende orkesten. Zij stellen zich even voor:

Bent zonder Vent
Bent_zonder_Vent_Dweilfestijn-DGB

Een stel gezellige roze vrollie die vooral veel plezier beleven in het maken van muziek. Onze bent bestaat inmiddels uit 20 dames uit verschillende windstreken. Ons repertoire is zeer divers van modern tot schlager muziek. Hierbij proberen we ook een stukje zang en cabaret toe te voegen. Dus mensen mis het niet en komt allen naar de Wijnfeesten om ons te aanschouwen, maar vooral om het gezellig te hebben. Wij hebben er in ieder geval zin in.


De Bende
De_Bende-(2010)-Dweilfestijn-DGB

Ons dweilorkest is ontstaan vanuit carnavalsvereniging de Dorstvlegels. Niemand kon noten lezen, laat staan een instrument bespelen. Dus werd als eerste muziekles genomen. Inmiddels repeteren we elke week. Vorig jaar mochten wij ons geluid al in Groesbeek laten horen. Wij vinden het fijn, dat we dit keer weer welkom zijn. Ons repertoire bestaat hoofdzakelijk uit gezellige meezingers maar nu zullen we speciaal voor jullie als grensbewoners enkele Duitstalige nummers laten horen.


Femmes Kabaal
Femmes_Kabaal-DGB

Een muziekgezelschap bestaande uit 15 enthousiaste muzikanten uit Boxmeer en omgeving. Zoals de naam al doet vermoeden is het een damesorkest. Deze band bestaat al bijna 15 jaar en reisde ook over de Nederlandse grenzen naar landen als Schotland en Duitsland waar zij een onuitwisbare indruk achterlieten. Femmes Kabaal speelt zowel muziek van eigen bodem als Engelstalige en Duitse muziek. Sinds vorig jaar zijn zij op de Franse tour gegaan en is er met veel verve gestudeerd op de prachtige chansons van o.a. Gerard Lenorman en Edith Piaf. Geheel in roze met wit gehuld kunt u ze niet missen!


KwaKbergband
KwaKbergband_Dweilfestijn

De KwaKbergband uit Nijmegen bestaat inmiddels 35 jaar en zijn in 2014 onderscheiden met de zilveren Waalbrugspeld, een typisch Nijmeegse onderscheiding. Als éérste groep in de historie van Nijmegen heeft de KwaKbergband deze onderscheiding mogen ontvangen. Het orkest telt in totale bezetting 21 muzikanten, het repertoire is zeer divers maar hoofdzakelijk gericht op het vermaken van publiek, voor de tweede keer spelen wij nu op de Wijnfeesten van Groesbeek. Waarom? Omdat het een fijne randgemeente bij Nijmegen is en wij het plezierig vinden om ook het hier publiek te vermaken met onze klanken.


’T speult met mekeur
t-Speult_Met_Mekeur_Dweilfestijn

Een dweilorkest uit Nijmegen (Oost) dat is opgericht op 12-10-2008. De insteek is om samen muziek te maken, te lachen, een biertje of iets anders te drinken en het heel erg leuk te hebben met elkaar. Zonder humor geen klank! Voor ons is gezelligheid toch echt wel de basis om een leuk stukje muziek neer te zetten. U vindt ons o.a. tijdens de Nijmeegse Vierdaagse en het Knotsenburgs Carnaval. Daarnaast spelen wij regelmatig tijdens diverse activiteiten van Studentenfeesten, tot openingen en van Kerstmarkten tot Koningsfeesten. Wilt u ons een keer horen, kom dan luisteren en geniet mee van onze klanken.


Zussjan ZusSjan
Zussjan_ZusSjan_Dweilfestijn-DGB

Het dweilorkest uit Mook is uniek vanwege de samenstelling van 23 enthousiaste vrouwen die sinds 5 jaar samen muziek maken. Door ambitie en saamhorigheid is het niveau enorm ontwikkeld en het repertoire uitgebreid. Op hoge hakken en met gelakte nagels spelen de muzikanten met passie het repertoire van vele welbekende meezingers, swingende rock & roll en actuele hits.


Drek Pak Ow
Drek_Pak_Ow_Dweilfestijn-DGB

Dweilorkest Drek Pak Ow is het eerste en op het moment ook nog steeds enige Groesbeekse dweilorkest. In 2001 werd een lang gekoesterde wens dan eindelijk waarheid. Een aantal enthousiastelingen trok de stoute schoenen aan en richtten Drek Pak Ow op, een aantal konden nog geen noot lezen maar door veel oefenen en lessen is het uiteindelijk gelukt. Inmiddels is Drek Pak Ow een echt dweilorkest, bestaande uit 21 leden met circa 40 optredens per jaar niet meer weg te denken bij diverse Groesbeekse feesten. En ook al sinds enkele jaren de organisatie van dit Wijnfeestenconcert.


Aarm Snuutje
Aarm_Snuutje_Dweilfestijn-DGB

Wereld beroemd in Groesbeek. Staan altijd garant voor een feestje.


Dit alles vindt plaats op zaterdag 26 september van 18.30 tot 21.00 uur in Groesbeek. De entree is geheel GRATIS.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nlTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 20 september, 2015 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Wijn- en dweilfestijn Groesbeek 2015

Reageren is niet toegestaan.