Kinderboekenweek 2015

Het thema van de Kinderboekenweek (7-18 oktober) is dit jaar: “Raar, maar waar!” en gaat over wetenschap, natuur en techniek.

Kinderboekenweek_2015_logo-DGB

Hieronder volgen 2 persberichten met betrekking tot deze week. Een van de Groesbeekse bieb en één van de bibliotheek Gelderland-Zuid.

Bibliotheek Groesbeek

Kinderen zijn van nature nieuwsgierig en willen alles weten. Waarom is de zon zo heet? Hoe werkt een televisie? Waarom kun je jezelf niet kietelen? Hebben vissen ook wel eens dorst? De antwoorden op al die vragen zijn te vinden in boeken, die dan ook volop in de bibliotheek beschikbaar zijn.

Gedurende de Kinderboekenweek zijn er ook leuke dingen te doen in bibliotheek Groesbeek. Zo is er een goochelshow op 7 oktober voor kinderen vanaf 4 jaar, een poppenkastvoorstelling op 9 oktober voor kinderen vanaf 3 jaar en een techniekmiddag van Mad Science op 14 oktober voor kinderen vanaf 8 jaar. Kaartjes voor alle activiteiten zijn vanaf 23 september te koop in de bibliotheek voor €1,- per stuk. Volwassenen betalen €2,-.

Op vrijdag 9 oktober is er in de week van de opvoeding (5 -12 oktober) een workshop Hooggevoeligheid voor ouders in bibliotheek Groesbeek. Deze workshop wordt georganiseerd door de GGD en is gratis toegankelijk. Meer info op www.opvoedinfogroesbeek.nl.

Voor alle kinderen zijn er in de Kinderboekenweek ballonnen, kleurplaten , de kinderboekenkrant en een voorleesgids voor ouders.

Bibliotheek Gelderland-Zuid

Van 7 t/m 18 oktober is de Kinderboekenweek! Voor de Bibliotheek Gelderland-Zuid hét moment om jonge lezers in het zonnetje te zetten.

Daarom zijn er tijdens deze week leuke activiteiten en voorstellingen op scholen en in diverse vestigingen, zoals op 14 oktober in de bibliotheek in Millingen. Als knallende afsluiter van de Kinderboekenweek is er op 18 oktober het Nijmeegs Kinderboekenfeest in de Stadsschouwburg in Nijmegen.

De voorstellingen in de verschillende bibliotheken sluiten aan bij het landelijke thema is ‘Raar, maar waar’, met aandacht voor natuur, wetenschap en techniek. In de bibliotheek in Millingen zijn kinderen van 4 tot 7 jaar welkom voor een interactieve muzikale voorstelling. Een bewerkt sprookje uit Nieuw-Zeeland over een kikker die het water van alle dieren opdrinkt, wat moeten de andere dieren nu doen? Kijk voor het volledige programma op www.obgz.nl/kinderboekenweek.

Op 18 oktober van 14.00 tot 17.00 uur sluit de Kinderboekenweek in Nijmegen feestelijk af met het Nijmeegs Kinderboekenfeest in de Stadsschouwburg. Ontmoet beroemde schrijvers Jan Paul Schutten, Jozua Douglas en illustratrice Natascha Stenvert, bekijk de theatervoorstelling over het boek Pudding Tarzan, probeer de proefjes uit het Proefjesboek van Arno Verweij of loop in het pikkedonker het parcours van Het MuZIEum. Er is genoeg te doen!

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nlTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 4 oktober, 2015 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Kinderboekenweek 2015

Reageren is niet toegestaan.