GroenLinks: “Geen ballonnen tijdens Bevrijdingsfestival”

GroenLinks ziet liever niet dat er zondag tijdens het Bevrijdingsfestival ballonnen opgelaten worden. Dit zei raadslid Rona Vree donderdagavond tijdens de raadsvergadering.

Ballonoplating Bevrijdingsfestival 2015. Mogelijk één van de laatste keren. Foto en rechten: Marcel Vink.

Ballonoplating Bevrijdingsfestival 2015. Mogelijk één van de laatste keren. Foto en rechten: Marcel Vink.

“Natuurlijk vinden wij het erg belangrijk dat onze bevrijders geëerd worden, maar hebben er grote moeite mee dat dit met ballonnen gebeurt”, aldus Vree. De partij geeft aan te weten dat het traditie is, maar stelt dat deze traditie schadelijk is voor het milieu en dierenrijk. “Het zijn al deze dingen waarbij de impact voor één keer niet groot is, maar als alle gemeenten hier eindeloos mee doorgaan is de impact wel degelijk groot”.

De Tweede Kamer zou in november 2014 een motie hebben aangenomen, waarbij gemeenten het oplaten van ballonnen bij festiviteiten wordt ontmoedigd. Het mag middels een verordening ook verboden worden. “Alles bij elkaar vinden wij dat het eren van bevrijders anders gedaan moet worden dan met een ballonoplating”, zei Vree namens de GroenLinks-fractie.

Burgemeester Slinkman gaf aan met een schriftelijke reactie te komen. Het is echter te kort dag om nog iets aan de ballonoplating van zondag te doen.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nlTags:
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 19 september, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 8 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
THE BEST OFF THE REST

Stelletje linkse rakkers het moet niet gekker worden met jullie.
Eerst Zwarte Piet af willen pakken.Nu zijn het de ballonnen waar mee we notabene onze bevrijders eeren.
Het vuurwerk zal jullie ook wel een doorn in het oog zijn!
Wat denken jullie wel niet allemaal?!
Over een tijdje zullen we de auto ook wel moeten afschaffen, teveel co2 uitstoot zeker.
Denk dat het beter is dat jullie partij in Syrie of Irak mee doet aan de verkiezingen.
Jullie zijn toch zo begaan met die gelukszoekers?

HANDEN AF VAN ONZE TRADITIES EN GEWOONTEN

De nachtboswachter

Het moet niet gekken worden ga naar Vonkel kun je straaljagers tegen houden.

henk

Tja, het heeft wel een punt. Die ballonnen met helium gevuld zullen ook weer ergens terecht komen en plastic vergaat heel langzaam in de natuur. Je kunt ook een keer iets anders verzinnen wat niet milieu belastend is.

En dan krijg je ook nog presentiegeld voor het bijwonen van de vergaderingen! Ik heb nog enige tips voor de toekomst. Wat te denken van het verbieden van de verkoop van kauwgom en condooms. Ik zou dan ook gelijk de kermis verbieden, want dit volksvermaak kost veel energie en dagen later tref je overal kauwgom aan en veel gebruikte condooms. De ballonnen worden nog door mensen gevonden en opgeruimd en bijbehorende kaartjes worden meestal keurig teruggestuurd. Kauwgom en condooms blijven meestal/altijd liggen. Ik zou voordat je weer iets gaat oreren in de raad eerst met een koe gaan knuffelen en… Lees meer »
John

Mag het KVW straks zeker ook geen ballonnen optocht met opening meer doen,aub waar gaat het over.

splinter

Hoezo in het bos nog effe dan heb je geen bos meer dan kun je net zoveel ballonnen laten gaan

Klaas

Die van groen links sporen niet wat een mutsen

Johanna
Motie in de Tweede Kamer: De Tweede Kamer heeft een motie aangenomen van de Partij voor de Dieren die gemeenten oproept actief het oplaten van ballonnen te ontmoedigen. De partij vindt het afval dat de ballonnen na hun vlucht uiteindelijk achterlaten ongewenst, omdat het “bijdraagt aan de plastic soep”, zoals in de motie staat. Voor waren: CU, 50+, Klein, D66, GL, PvdA, PvdD, SP. Het aannemen van deze motie is van belang, omdat hiermee wordt erkend dat het oplaten van ballonnen een probleem vormt en een bijdrage levert aan de plastic soep. Hoe de regering invulling gaat geven aan “actieve… Lees meer »
wpDiscuz