Gemeentepagina Berg en Dal in Hèt Gemeentenieuws

De kogel is door de kerk: het college van B&W van de gemeente Groesbeek – Berg en Dal heeft besloten de gemeentelijke informatie van gemeente Berg en Dal vanaf 2016 te plaatsen in Hèt Gemeentenieuws. Dit laat de gemeente zojuist weten.

Het logo van de nieuwe gemeente Groesbeek in 2015.

Het logo van de nieuwe gemeente Groesbeek in 2015.

Met deze keuze bereikt de gemeente Berg en Dal ook een forse besparing: de kosten die gepaard gaan met publicaties in een huis-aan-huisblad (ten opzichte van de huidige constructie met 1Groesbeek en De Rozet) worden meer dan gehalveerd. De besparing zou zo`n € 40.000,- per jaar zijn.

Op 25 juni 2015 heeft de gemeenteraad van Groesbeek – Berg en Dal besloten de gemeentelijke informatie in de vorm van een gemeentepagina in een huis-aan-huisblad voort te zetten. Ook heeft de raad bepaald dat de gemeentepagina wekelijks gepubliceerd moet worden in één of meerdere bladen die afzonderlijk of gecombineerd in de gehele gemeente en op hetzelfde moment verspreid worden, met als doel:

• Een gelijk service- / informatieniveau voor alle inwoners van de gemeente;
• Een efficiënt kostenplaatje;
• Een eenduidige en efficiënte werkwijze voor de organisatie.

Werkwijze

Na de uitspraak van de gemeenteraad is overgegaan tot een meervoudige onderhandse aanbesteding. De gemeente heeft een offerteaanvraag verstuurd naar alle huis-aan- huisbladen die in onze gemeente verschijnen, te weten: De Brug, 1Groesbeek, De Rozet en Hèt Gemeentenieuws.

Twee van de vier binnengekomen offertes voldeden helaas niet aan de door de raad gestelde eisen:

• De Rozet gaf aan dat wekelijks verschijnen voor hen financieel onverantwoord en onhaalbaar is.
• 1Groesbeek zou de krant uitsluitend in de voormalige gemeente Groesbeek verspreiden en niet in de voormalige gemeenten Millingen aan de Rijn en Ubbergen.

Om die redenen zijn zij uitgesloten van gunning. Tot een nauwere samenwerking tussen die twee bladen is het dus niet meer gekomen.

Na toepassing van de gunningscriteria op de twee overgebleven offertes komt Hèt Gemeentenieuws als meest gunstige partij uit de bus (zie tabel).

Gemeentenieuws_wint-DGB

Gevolgen

Aan de gunning van de gemeentepagina ging een hele (politieke) discussie vooraf. Op dit moment krijgen zowel 1Groesbeek als De Rozet de gemeentepagina en daarmee ook het geld van de gemeente. Wat het nieuwe besluit voor 1Groesbeek gaat betekenen is niet bekend. De Rozet heeft aangegeven “gewoon door te gaan”.

Dossier discussie weekbladen.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nlTags:, , , , , , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 21 september, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 9 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
De nachtboswachter

Mis nog steeds het vertrouwde Groesbeeks Weekblad.

Hans

Een ding snap ik niet en dat wordt ook niet verteld in het persbericht van ws gemeente Groesbeek… Het Gemeentenieuws verschijnt toch eens per 2 weken??

joke

En er staat ook nooit een datum bij wanneer eea is geweest…. lekker lezen: bijvoorbeeld; dinsdagvond is er iets aan de hand geweest, dat blaadje komt woensdag… van welke dinsdag is het dan wáár ze het over hebben ?
Als er iets over voetbalwedstrijden in staat, dan moet je ook maar gokken over welke speeldatum ze het hebben.

Geef mij het Groesbeeks Weekblad maar, dát komt tenminste elke week !

Jolanda

Nou daar zijn we mooi klaar mee, dat gemeentenieuws is hier sinds ze gestart zijn misschien 2 of 3x bezorgd terwijl De Rozet wel altijd netjes in de bus ligt. Geen gemeentenieuws voor mij meer dus?

Marcel

Volgens mij is dit besluit genomen na een besloten overleg met B&W en de fractie voorzitters.
Dan zullen wij als inwoners wel niet verder geïnformeerd worden hoe de offerte aanvraag omschreven was en wat de fractiestandpunten waren in dat besloten overleg.
Transparante politiek?
Jammer als door deze procedure de Rozet en het Groesbeeksweekblad straks genoodzaakt worden om te stoppen.

Johanna
@Marcel: Op 25 juni 2015 heeft de gemeenteraad van Groesbeek – Berg en Dal besloten de gemeentelijke informatie in de vorm van een gemeentepagina in een huis-aan-huisblad voort te zetten. Ook heeft de raad bepaald dat de gemeentepagina wekelijks gepubliceerd moet worden in één of meerdere bladen die afzonderlijk of gecombineerd in de gehele gemeente en op hetzelfde moment verspreid worden, met als doel: • Een gelijk service- / informatieniveau voor alle inwoners van de gemeente; • Een efficiënt kostenplaatje; • Een eenduidige en efficiënte werkwijze voor de organisatie. Hierdoor vielen de Rozet (1 keer per 2 weken) en het… Lees meer »
Willem

Hoofdredacteur bij t gemeentenieuws is Joop Verstraten. En laat die nou net jarenlang op het gemeentehuis hebben rondgehobbeld om te weten wie wat beslist. Daarbij is 1Groesbeek sterk achteruit gegaan met alleen maar oog voor reclame.

Marcel
@ Johanna; je hebt je verlaagd tot dat deel van het pluche dat transparante politiek alleen vlak voor de verkiezingen predikt. Het Raadsbesluit van 25 juni was al zo sturend voor de invulling van de offerte dat een andere uitslag niet mogelijk was. Waar halen die 23 raadsleden de noodzaak vandaan om iedere week de gemeentelijke publicaties in een weekblad te plaatsen als het ritme van raadsvergaderingen vier maal minder is? In de offerte had ook de mogelijkheid opgenomen kunnen worden om per 2 weken te publiceren. Dat scheelde de helft van de kosten en de Rozet had dan beter… Lees meer »

1groesbeek heeft dit echt aan zichzelf te danken. Er staat bijna geen Groesbeeks nieuws meer in, maar wel uit allerlei omliggende dorpen als nederasselt en Alverna. En als je dan ook een offerte indient, maar erbij vermeld het niet in Millingen en Ubbergen te verspreiden…tja dan weet je al het uit gaat pakken. Jammer, maar wel logisch…

wpDiscuz