Groesbeekse zorgaanbieder moet zorg staken

Een Groesbeekse zorgaanbieder heeft van staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid, Welzijn en Sport/VWS) een zogeheten “aanwijzing” gekregen. Dit op advies van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). De aanbieder moet de zorg staken en haar cliënten overdragen.

Het betreft een aanbieder van zorg en/of begeleiding bij het zelfstandig wonen van in het bijzonder jong volwassenen in crisissituaties en/of met een verstandelijke beperking en/of met gedragsproblemen. Zij voldeed niet aan de wettelijke eisen.

Volgens de inspectie was het medicatiebeleid onvoldoende geborgd, sloot de deskundigheid van de medewerkers niet aan bij de benodigde zorg van de cliënten en was de huisvesting van cliënten verre van optimaal. Tevens waren er geen actuele ondersteuningsplannen.

Binnen vier weken moet de aanbieder maatregelen hebben genomen. De zorg moet zijn gestaakt en de cliënten moeten overgedragen worden naar een aanbieder die verantwoorde zorg levert. Nieuwe cliënten kunnen voorlopig niet meer bij de zorgaanbieder terecht.

De inspectie zal de zorgaanbieder nauwlettend in de gaten houden. Mocht er niet aan de aanwijzing worden voldaan dan heeft de staatssecretaris de mogelijkheid om een last onder bestuursdwang of een last onder dwangsom op te leggen.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichten

  • Geen gerelateerde berichten


Tags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 22 september, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 7 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
John

Wie , wat ,waar in Groesbeek ???

jantje

Lijkt me ook niet meer dan normaal om dan ook de naam hier te vermelden van die zorgaanbieder, wie o wie ? Gr

kloeke

Maar de managers hebben hun zakken gevuld…..

Piet

Het zijn de zorgbruurs.

jantje

Dank je Piet. Gr

De nachtboswachter

Eindelijk weten we het en die kloeke zegt waar het op staat.

ben.helder

De reacties alhier spreken boekdelen! Door de naam van de instelling niet te benoemen gaan wij ons afvragen welke instelling het dan betreft en ontstaat er een discussie die schade kan toebrengen aan andere instellingen die hun werk wel goed doen. Dat kan toch niet de bedoeling zijn geweest van dit artikel!

wpDiscuz