Geen aanpassing parkeerschijfzone op zondag

Met de vaststelling van de nieuwe winkeltijden verordening van de gemeente Groesbeek – Berg en Dal, zal de blauwe parkeerschijfzone niet aangepast worden.

Blauwe_zone_Groesbeek_sep2015-RWDGB

Dit laat de gemeente weten naar aanleiding van schriftelijke vragen van Sociaal Groesbeek. De partij vroeg zich af of de blauwe zone borden zouden worden aangepast, nu de nieuwe zondagsopeningstijden zijn vastgesteld door de raad. Winkels in de gemeente mogen op zondagen van 08:00 uur tot 20:00 uur geopend zijn.

De parkeerschijfzone is van kracht van maandag tot en met zaterdag, op vrijdagavond en op koopzondagen. “Nu met het vaststellen van de Verordening winkeltijden Groesbeek geen koopzondagen meer worden vastgesteld geldt de parkeerschijfzone niet op zondagen”, aldus de gemeente.

De parkeerschijfzone heeft op de zondagen volgens de gemeente ook slechts beperkt nut. “Deze zone heeft immers tot doel om de parkeerplaatsen dichtbij de winkels beschikbaar te houden voor personen die slechts kort willen parkeren. Op zondagen is in het centrum van Groesbeek nauwelijks tot geen kantoorpersoneel werkzaam, waardoor de druk door langparkeerders op de dichtbij gelegen parkeerplaatsen afwezig is”.

Mocht het uiteindelijk toch gewenst zijn dat de zone iedere zondag van kracht is, dan kan dat later alsnog worden besloten.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 25 september, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 2 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Hent

In het verleden was er op koopzondag toch ook geen kantoorpersoneel werkzaam neem ik aan , alleen was toen de parkeerschijf nog wel noodzakelijk. Beetje raar allemaal hier in Groesbeek.

Mike

Ach Hent toch; al voordat de Romeinen kwamen veranderen er wel eens regels, dat is helemaal niet zo raar.
Je kunt toch niet alles bij het ‘oude’ laten, waar zou je dan over moeten zeiken?

wpDiscuz