Regeling “Doe mee!” voor lage inkomens

Wilt u graag meedoen aan een (sport)activiteit of lid worden van een vereniging en kunt u dat niet betalen? De gemeente Groesbeek – Berg en Dal draagt elk jaar bij aan de kosten voor deelname aan een vereniging of activiteit, als u zelf een laag inkomen heeft.

Doe_Mee_plaatje-GG

Ook reiskosten en kosten van kleding vallen hier onder, net als materiaal voor sport of cursus.

Voorbeelden

Voorbeelden van verenigingen of activiteiten zijn:

• een sportvereniging of sportclub;
• een buurtvereniging;
• scouting;
• een creatieve cursus;
• muziekles;
• zwemles;
• peuterspeelzaal;
• een bibliotheekabonnement;
• een abonnement voor museum, theater of speeltuin;
• lidmaatschap van een patiëntenvereniging;
• eenmalige activiteiten zoals bezoek aan een pretpark, speeltuin, museum of bioscoop;
• schoolactiviteiten of de ouderbijdrage basisonderwijs.

Let op: het moet wel gaan om iets waar u persoonlijk aan deelneemt! Een internetabonnement en een kranten- en tijdschriftenabonnement worden niet vergoed. U kunt ook geen vergoeding meer krijgen voor kosten die u vorig kalenderjaar of eerder heeft gemaakt.

Hoe veel kan ik krijgen?

Als u aan de voorwaarden voldoet krijgt u dit kalenderjaar (2015) € 225,- per kind, voor kinderen in de leeftijd van 2 tot en met 18 jaar. Voor een volwassene die dit kalenderjaar 19 jaar of ouder wordt is het € 100,-. Ook kunt u als ouder € 100,- aanvragen per kind, voor schoolkosten als uw kind(eren) op het voortgezet onderwijs zit(ten).

Hoe vraag ik dat aan?

Als u 18 jaar of ouder bent kunt u de tegemoetkoming aanvragen voor uzelf en voor uw eventuele partner en/of kinderen. U kunt het aanvraagformulier van de Doe Mee regeling opvragen bij de gemeente. Bel dan 14024, spreek Groesbeek in en als u bent doorverbonden vraagt u naar de afdeling Sociale Zaken, Cluster Inkomen. Ophalen bij de receptie in het gemeentehuis in Groesbeek of in Kulturhus Den Ienloop in Millingen aan de Rijn mag natuurlijk ook. U kunt de aanvraag uiterlijk 1 maart 2016 inleveren bij de gemeente.

Wat zijn de voorwaarden?

1) Er is een inkomensgrens vastgesteld op leeftijd en leefsituatie. Heeft u een inkomen dat gelijk of lager is dan deze inkomensgrens dan komt u in aanmerking. Uw inkomen kan o.a. zijn: salaris, uitkering, pensioen, alimentatie, lijfrente, inkomsten uit verhuur. Als u geen uitkering heeft bij de gemeente, moet u bewijstukken van uw inkomen meesturen met het aanvraagformulier.

2) U heeft een vermogen dat niet hoger is dan € 50.000,- Uw vermogen kan o.a. zijn: spaargeld, waardepapieren, auto of motor, sieraden. Het vermogen van uw kinderen tot 18 jaar hoort daar ook bij. Een eigen huis waar u in woont valt niet onder uw vermogen. Op het aanvraagformulier moet u verklaren dat uw vermogen hoger of lager is dan € 50.000,-.

3) Bij het aanvraagformulier moet u bewijsstukken meesturen van deelname aan de vereniging of activiteit.

Bewijsstukken kunnen zijn: kopieën van een lidmaatschapskaart (op naam) of een bewijs van betaling. U moet met de bewijsstukken aantonen dat u minstens € 50,- bij een volwassene en € 100,- bij een kind heeft besteed of gaat besteden. Als u een tegemoetkoming aanvraagt voor schoolkosten van het voortgezet onderwijs van uw kind, dan moet u een bewijs van deelname aan het onderwijs meesturen.

In de folder onderaan dit bericht leest u de bedragen.

Folder Doe Mee!

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 25 september, 2015 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Regeling “Doe mee!” voor lage inkomens

Reageren is niet toegestaan.