Lancering Valwijzer tijdens valpreventiemaand

Het aantal valongelukken onder senioren is groot. In oktober vindt in de regio Nijmegen dan ook voor de vijfde maal de jaarlijkse valpreventiemaand plaats.

Via de media, informatiebijeenkomsten en diverse cursussen wordt er in de hele regio door een groot aantal organisaties aandacht besteed aan het thema ‘vallen bij ouderen’. Nieuw dit jaar is de Valwijzer, ontworpen en getest door ouderen zelf.

Uit onderzoek van GGD Gelderland-Zuid blijkt dat 14% van de 65-plussers in de regio Nijmegen in de afgelopen drie maanden (voorafgaand aan het onderzoek) is gevallen. De kans om te vallen stijgt met het ouder worden. Vallen hoort weliswaar bij het ouder worden, maar kan wel degelijk voorkómen worden.

Toegankelijke website voor ouderen

Om 65-plussers in de regio Gelderland-Zuid op een handige manier te informeren over valpreventie, is er vanaf 1 oktober de nieuwe website www.valwijzer.info. Op deze website kunnen ouderen terecht voor feiten, tips en activiteiten, bedoeld om vallen te voorkómen. Initiatiefnemer is Netwerk 100, die een panel van ouderen vroeg om de site mee te ontwikkelen. Het panel heeft geadviseerd over de onderwerpen, stijl en leesbaarheid van de website voor de doelgroep van 65-plussers.

Valpreventieactiviteiten in oktober

Zoals gebruikelijk worden in oktober in de regio Nijmegen ook allerhande activiteiten georganiseerd die met valpreventie te maken hebben. Dit gebeurt onder regie van GGD en ZZG Zorggroep. Denk aan voorlichtingsbijeenkomsten en valpreventiecursussen. Nieuw dit jaar zijn de cursussen ‘Fit, veilig en valbreken’ en ‘Zicht op evenwicht’.

Voor meer informatie kijk op: www.zzgzorggroep.nl/voorkom-vallen.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 27 september, 2015 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Lancering Valwijzer tijdens valpreventiemaand

Reageren is niet toegestaan.