Cursus “Omgaan met geld” start weer in oktober

U kunt zich weer aanmelden voor de cursus Omgaan met geld van het ROC. De cursus start op dinsdagavond 6 oktober.

De cursus bestaat uit 6 tot 8 wekelijkse bijeenkomsten van 2,5 uur, is gratis en wordt gegeven in ’t Achterom, Hoflaan 11 in Groesbeek. Als er voldoende deelnemers zijn in Millingen aan de Rijn, Ubbergen en omliggende dorpen, dan is er ook een cursus in Ooij of Millingen aan de Rijn. Deze start op woensdagochtend 7 oktober.

Praktisch advies

In de cursus krijgt u praktisch advies over hoe u uw papieren kunt ordenen en daarmee overzicht krijgt. U leert werken met een budgetplanner en een begroting. Zo ziet u hoeveel geld u heeft en wat u ermee doet. U krijgt tips hoe u kan besparen op bepaalde kosten (bijvoorbeeld verzekeringen, boodschappen of energiekosten). Ook wordt u gewezen op regelingen waar u gebruik van kunt maken.

Meer grip op geldzaken

Mensen die deze cursus hebben gedaan geven aan meer grip te hebben op hun geldzaken. Uitspraken van cursisten: “Ik heb alles op orde nu.” “Ik maak iedere maand een begroting.” ”Ik schrijf op hoeveel geld er binnen komt en wat er uit gaat.” “Ik ben informatie gaan zoeken over hoe je goedkoper uit kunt zijn met zaken”. ”Ik weet waar ik recht op heb.” ”Ik leg al het geld wat extra binnenkomt of wat ik overhoud weg.”

Meer informatie of aanmelden?

Voor meer informatie of aanmelden voor de cursus kunt u terecht bij het ROC Nijmegen Basiseducatie via [email protected] of telefoonnummers 024-8904024 / 0900-9509.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 28 september, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 6 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Marcel

Is wel iets voor de wethouders van onze gemeente.

De nachtboswachter

En ze denken het voorbeeld te geven geld over de balk gooien

splinter

Cursus Omgaan met geld over de balk gooien bedoelen ze .
Was een foutje van de redactie

Ikke

Omgaan met geld van anderen zullen ze bedoelen

Petra

Nachtboswachter, het over de blak gooien richting jouw uitkering?
Misschien moet je niet in de hand bijten die jou voedt.

De nachtboswachter

Petra je bent slecht in gelicht leer eerst schrijven.daarbij ik werk nog steeds vrijwillig ik hoef het niet.en heb niks met een uitkering denk daar maar eens over naar voor je reageert.maar ja eigenlijk moet ik er niet op reageren bij deze.

wpDiscuz