Oosterpoort vraagt minder huur aan nieuwe huurders

Oosterpoort verlaagt per 1 oktober de huren bij nieuwe verhuringen. De woningcorporatie in Groesbeek en Heumen richt zich steeds meer op mensen met lage inkomens.

Oosterpoort_2015-DGB

Voor hen wil zij de huren betaalbaar houden. Wanneer een nieuwe woning vrijkomt, zal de huur lager zijn dan voorheen. Dit is het resultaat van het nieuwe huurprijsbeleid van de corporatie.

Betaalbaarheid van woonlasten is belangrijk

“Oosterpoort zorgt voor fijne en betaalbare woningen voor mensen met lage inkomens”, zegt het bedrijf in een persbericht. De corporatie ziet echter dat meer huurders financieel in de knel komen. “Zo namen het aantal betalingsregelingen de afgelopen jaren toe. Tegelijkertijd worden de regels voor huurtoeslag strenger. Juist voor de laagste inkomensgroepen zijn een betaalbare huur en een lage energierekening erg belangrijk”.

Woningen waren al relatief goedkoop

Oosterpoort heeft al relatief lage huren. Zij verhuurt haar woningen goedkoper dan volgens de wettelijke regels mogelijk is. Daardoor zijn alle woningen al ruim onder de wettelijke maximumhuur. Toch vindt Oosterpoort de woningen nog te duur voor huurders met een laag inkomen. Zelfs na aftrek van de huurtoeslag. Oosterpoort: “Reden om de huurprijzen weer onder de loep te leggen”.

Meeste woningen betaalbaar

Oosterpoort verhuurt per 1 oktober meer dan 85% van haar woningen onder € 618,- per maand. De helft van de woningen heeft zelfs een huur onder € 535,- per maand. Daardoor blijven veel meer nieuw vrijgekomen woningen betaalbaar voor lage inkomensgroepen. Voor de meeste huurders verandert niets. Huurders die al veel langer in dezelfde woning wonen, betalen vaak al een lagere huur dan nieuwe huurders.

Energiebesparing zonder huurverhoging

Niet alleen nieuwe huurders zijn voordeliger uit. Voor huidige huurders werkt Oosterpoort aan een lagere energierekening. Naast huur zijn de energielasten voor veel huurders een flinke kostenpost. Daarom verbetert de corporatie het energielabel van de woningen. Huurders krijgen deze verbeteringen niet doorberekend in hun huurprijs. “De lagere stookkosten voelen zij daarom in hun portemonnee”.

Fijn en betaalbaar wonen

Met het nieuwe beleid sluit Oosterpoort meer aan bij de behoeften van woningzoekenden met lage inkomens. Bij nieuwe verhuringen wordt de huur lager dan onder het oude beleid. Ook voor huidige huurders zorgt de corporatie voor betaalbaarheid van de maandelijkse woonuitgaven. Hun woningen worden opgeknapt zodat de energiewaarde stijgt. Zo blijft Oosterpoort naar eigen zeggen zorgen voor fijn en betaalbaar wonen voor haar klanten.

U kunt ook een huurprijscheck doen om te kijken wat de maximale huurprijs van uw woning hoort te zijn. Ga daarvoor naar huurcomissie.nl.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 1 oktober, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 5 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Henk Baron

Goede zaak. Maar het zou Oosterpoort sieren als ze dat ook deden voor de bestaande huurders. Velen daarvan krijgen nu elk jaar de volle mep huurverhoging omdat ze boven een bepaalde inkomensgrens zitten.

Hans A.

en wat is met de huurders van de woningen, welke zijn afgestaan van Oosterpoort aan HV????

De nachtboswachter

Heb nog elk jaar meer huur betaald ben benieuwd vol is vol

stekkenberg

Geldt dit ook voor de nieuwe bewoners van stekkenberg west??

jantje

In De Gelderlander staat ook ” Zittende huurders die nog niet zo lang in een huis van Oosterpoort wonen, krijgen de huurverlaging ook aangeboden ”. Vraag mezelf nu af hoelang men dan in een woning mag zitten om ook voor die huursverlaging in aanmerking te komen? Gr

wpDiscuz