Filmvoorstelling Jan Driessen: Laos en Cambodja

Zondag 11 oktober is er weer een filmvoorstelling in De Mallemolen. Deze keer draait Jan Driessen een film over Laos en Cambodja.

De_Mallemolen_2014-DGB

De Mekong rivier is de levensader voor Laos en Cambodja. We varen per boot de rivier af en bezoeken enkele dorpjes waar de mensen nog heel rustig leven. Ventiane is de hoofdstad van Laos, hier staan prachtige tempels die met bladgoud versierd zijn. Buiten de hoofdstad liggen weelderige rijstvelden, waar Laos zo rijk aan is. Hier is ook de vlakte van de kruiken. Daar liggen tientallen stenen kruiken over het land verspreid. Niemand weet door wie de kruiken gemaakt zijn en waartoe ze dienden.

In Cambodja word je verrast door meisjes die geroosterde zwarte spinnen aanbieden, een delicatesse in Cambodja. Aan de hoofdstraat staat het Koninklijk paleis en de zilveren Pagode met vijf duizend zilveren vloertegels. In de jungle staan meer dan honderd tempels van het vermaarde Khmer Rijk uit de veertiende eeuw. In de loop der eeuwen zijn de tempels door het oerwoud overwoekerd. Takken van de bomen groeien door de ramen en wortels over de daken. Een van de mooiste tempels is de Bayon tempel, die 45 meter hoog is. De tempel heeft 42 torens. Op elke toren staat een beeltenis van Boeddha gericht naar de vier windstreken. Ook deze tempel is nu overwoekerd. In het klooster verbleven 800 monniken. Er was ook een ziekenhuis bij het klooster.

De aanvang van de filmvoorstelling is 11.00 uur. De toegangsprijs bedraagt € 2,- incl. een kopje koffie. Meer informatie vindt u op www.mallemolengroesbeek.nl.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 3 oktober, 2015 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Filmvoorstelling Jan Driessen: Laos en Cambodja

Reageren is niet toegestaan.