Steunpunt Mantelzorg over dementie

Op 23 september organiseerde Steunpunt Mantelzorg de Koffie mèt … de ouderpsycholoog. Veel mensen, waaronder ook veel mantelzorgers, hebben er mee te maken bij hun naaste: dementie.

Tijdens deze middag was neuropsycholoog mevrouw Liesbeth Joosten te gast. Zij is gespecialiseerd in dementie en ging met de aanwezigen over dit onderwerp in gesprek. Zij legde onder meer uit wat dementie is, wat het verschil is tussen dementie en de ziekte van Alzheimer en wat de signalen zijn die op vroege dementie kunnen wijzen. Helaas is dementie (nog) niet te genezen; mevrouw Joosten vertelde wat men kan doen om te proberen het proces te vertragen.

Als u zich zorgen maakt, praat er dan over met iemand uit uw naaste omgeving of met uw huisarts. Een tijdige diagnose van dementie kan rust en duidelijkheid brengen. Er kan eerder gestart worden met de behandeling om de ziekte te stabiliseren, te vertragen of te verzachten. Veel informatie over dementie en Alzheimer is te vinden op de website: www.alzheimer-nederland.nl.

Op de website van Stichting Welzijn Groesbeek kunt u een uitgebreid verslag vinden van deze Koffie met … en daarin kunt u alles, wat er is besproken, rustig nalezen.

Volgende Koffie mèt…

De volgende Koffie mèt … is op donderdag 22 oktober van 14.00 tot 15.30 uur in De Mallemolen (Kloosterstraat 11) in Groesbeek. Het onderwerp van deze middag sluit goed aan op dat van 23 september j.l.; er komt een logopedist. Een logopedist houdt zich bezig met alles wat te maken heeft met gesproken en geschreven taal. De logopedist, die deze middag te gast is, is gespecialiseerd in neurologie en zal onder meer uitleg geven hoe je op dit gebied kunt omgaan met iemand met dementie.

Voor meer informatie over Steunpunt Mantelzorg kunt u contact opnemen met Steunpunt Mantelzorg, telefoon 06-13859106. Per e-mail [email protected].

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 7 oktober, 2015 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Steunpunt Mantelzorg over dementie

Reageren is niet toegestaan.