[Foto’s] Pompoensoep voor kinderen van De Sieppe

Op maandag 5 oktober zijn alle kinderen van basisschool De Sieppe weer verwend met een heerlijke zelfgemaakte pompoensoep!

De pompoenen kwamen natuurlijk uit de eigen school moestuin. Ook dit jaar was er weer een goede oogst met wel hele grote exemplaren ertussen! De meeste kinderen konden zich de soep van vorig jaar nog herinneren en waren blij verrast. Een aantal kinderen moest even ‘over de streep getrokken worden’. Oranje soep, dat is voor sommige niet alledaags. Maar tot hun eigen verbazing, was de soep “eigenlijk wel erg lekker”.

Een moestuin zorgt voor bewustwording, aandacht en het ervaren van de natuur. Door te tuinieren en bezig te zijn met zaaien, planten, begieten en oogsten, leren de kinderen waar hun voedsel vandaan komt. Het verbouwen van eigen groente is niet alleen leuk en leerzaam voor kinderen, maar ook gezond en vooral ontspannend. In de moestuin komen kinderen in beweging en kunnen ze plezier krijgen in het buiten zijn. Met de herfst in aantocht, gaat de moestuin langzaam in een winterslaap.

In het voorjaar hopen we weer volop aan de gang te gaan!

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 7 oktober, 2015 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on [Foto’s] Pompoensoep voor kinderen van De Sieppe

Reageren is niet toegestaan.