Kermis Groesbeek 2016 mogelijk ook op Dorpsstraat

De Groesbeekse kermis van 2016 zal door de centrumplannen niet meer in zijn geheel op het Marktterein geplaatst kunnen worden. Een mogelijkheid is om de Dorpsstraat af te sluiten en bij het terrein te betrekken.

Hoe een en ander er precies uit gaat zien is nu nog niet bekend, maar het college van burgemeester en wethouders (B&W) wil tijdig een voorstel over de situering van de volgende kermis. “Een tijdelijke afsluiting van de Dorpsstraat is daarbij bespreekbaar”, aldus het college.

Dinsdag hebben B&W gesproken over het verloop van de kermis in Groesbeek die in september plaatshad. De eindconclusie is dat de 2015-editie goed en rustig is verlopen. Dit staat in het kermisverslag waarvan B&W deze week kennis hebben genomen.

Vuurwerk

Het traditionele vuurwerk werd dit jaar weer naar het centrum gehaald. Voor volgend jaar moet er wel een nieuwe sponsor worden gezocht; de huidige sponsor heeft het vuurwerk dit jaar voor het laatst gesponsord. Voor het publiek was het vuurwerk mooi, maar niet iedereen was er enthousiast over. Diereneigenaren hebben namelijk daags voor de vuurwerkshow gevraagd om de show te heroverwegen. Men was bang voor de overlast voor dieren.

Prikkelarme kermis

Voor 2016 is het idee om te werken met een “prikkelarme kermis”. De Groesbeekse kermis wordt dan ook toegankelijk voor mensen met bijvoorbeeld autisme, epilepsie, een lichamelijke en/of geestelijke beperking. Bij een prikkelarme kermis zorgen de exploitanten er voor dat er gedurende een bepaald tijdsbestek onder andere geen harde geluiden, knipperende lichten etc. zijn en wordt op aangepaste snelheid gedraaid.

Woonwagenterrein

Het woon- en pakwagenterrein is volgend jaar ook niet meer beschikbaar. Dit komt door de sloop van de Zoma en de bouw van de Jan Linders en de Aldi. Als alternatief wordt er gedacht aan het parkeerterrein van De Treffers en het achterliggende parkeerterrein bij de papiercontainers.

Voor wat betreft de financiĆ«n zegt een woordvoerster dat de gemeente“quitte heeft gespeeld”.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 8 oktober, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 2 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Sprookje

Dan wordt het centrum toch verkeersluw:)

Willie Liebers

Nou weten we dat ook weer

wpDiscuz