“TV-optreden wethouder getuigt van domheid”

Het TV-optreden van wethouder Ria Barber (C’90), raadslid Hans Peters (Sociaal Groesbeek) en raadslid Mechteld ten Doesschate (VVD) getuigt van “grote domheid”. Dit schrijft Martijn Schmiermann (PvdA) deze week middels een ingezonden brief in Hét Gemeentenieuws.

De twee raadsleden en de wethouder kwamen onlangs op TV in het programma “KanNieWaarZijn” (kijkcijfers tussen de 800.000 en 900.000), waarin er werd gesproken over de afsluiting van het fietspad door de spoorkuil. Het publiek leek zich wel te vermaken met de soap.

Steun

De gehele raad liet onlangs nog weten het college te steunen als het gaat om de heropening van het fietspad door de spoorkuil. Dit naar aanleiding van een motie van de PvdA. De motie zelf werd weliswaar ingetrokken, maar de steunbetuiging kwam er alsnog.

Domheid

“In plaats van het belang te benadrukken dat onze inwoners (en van buurgemeenten) graag gebruik willen maken van het recreatieve fietspad, dat er wel degelijk onderzoek is gedaan naar de habitat van zeldzame diersoorten, dat er een geweldig pad ligt dat open moet, gaan ze het eigen nest bevuilen!”, schrijft Schiermann naar aanleiding van het TV-fragment (zie hieronder). Hij vervolgt: “De opgevoerde sketch van Hans, Mechteld en Ria Barber getuigt van een grote domheid. Met zulke ‘vrienden’ heeft onze gemeente geen ‘vijanden’ meer nodig”. Hij vindt dat de volksvertegenwoordigers het dorp te kak hebben gezet.

Tijdelijke afsluiting

Een gedeelte van het fietspad door de spoorkuil is enkele weken geleden door de gemeente afgesloten. De afsluiting is opgedragen door de staatssecretaris van het Ministerie van Economische Zaken. Volgens haar Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) is de Flora- en faunawet overtreden met de aanleg van het betonnen fietspad eind 2014.

Onverwachte aanleg

Het besluit van de gemeente om het fietspad aan te leggen kwam in november 2014 erg onverwacht. De aanleg van het betonnen pad gebeurde in de vroege ochtend, zonder duidelijke aankondiging. Sindsdien is het een getouwtrek tussen het ministerie en de gemeente, mede doordat er na ingebruikname meldingen zijn geweest van dode reptielen op het fietspad.

Inwoners zijn blij met het fietspad en willen het zo snel mogelijk weer gebruiken.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl, Het Gemeentenieuws

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 13 oktober, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 19 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
John

Martijn, de PvdA zat in de coalitie tijdens de “illegale aanleg ” van het fietspad en daardoor hebben jullie het dorp te kak gezet met deze actie.
Wij als brave burgers mogen niets illegaal aanleggen / verbouwen o.i.d. En dus de plaatselijke overheid ook niet.
Een ” Eigen schuld,Dikke bult ” kwestie.

Henk

Ik denk dat je zelf dom (lees onverstandig) bent als je anderen dom noemt. Dat het misschien niet verstandig is, is iets anders. En wethouder Ria Barber, die in de tijd nog wethouder van Ubbergen was, heeft er natuurlijk niets mee te maken gehad maar vertelt, wat haar is verteld. Om dat gelijk dom te noemen is ook niet netjes.

juustem

De wijze waarop Martijn…jij zat toen nog met je PvdA in het College. Jij bent net zo verantwoordelijk. Het was dom om dit fietspad met gemeenschapsgeld aan te leggen en nu met gemeenschapsgeld jurridische procedures aan te gaan. Dat is dom! Dus ga niet lopen wijzen naar een ander Martijn maar neem je verantwoordelijkheid.

petra

Wat een fantastische reclame voor Groesbeek, maar niet heus.
Wat een amateurisme en wat een farce..
Sociaal Groesbeek staat er weer goed op met vriendinnetje VVD.

Willie Liebers

Nou ja dat ze dom zijn wist ik al

Fietser

Er was niets illegaals bij.
De gemeente had onderzoek laten doen er er werd niets gevonden! Het getuigd juist van daadkracht van ex wethouder Giesbers om dit prachtige fietspad zo snel mogelijk aan te leggen!
Schijnbaar willen Peters en Ten Doeschate dit fietspad niet want ze doen er alles aan om het ministerie in de afsluiting te ondersteunen i.p.v. er voor te zorgen dat het fietspad zo snel mogelijk weer open gaat.

Kloeke

De gehele PvdA vind ik niet al te snugger overkomen, zowel lokaal en zeker landelijk…….

john

Waarom is dan ver voor het ochtendgloren begonnen met de aanleg, als een dief in de nacht is het kwaad geschied.

Toos

Ze hadden zich niet zo moeten uitlaten over Groesbeek , inplaats dat ze benadrukken hoe belangrijk het fietspad is voor Groesbeek schoolkinderen en dergelijke ,gaan ze inderdaad dom staan praten op tv .Ja lekker belangrijk staan te wezen .Zelf zaten ze ook in de raad ,ik weet echt niet waar ze mee bezig zijn.

Willie Liebers
Toos weet je wat het probleem is ze zijn te lui om op de fiets te stappen.ben ze ook nooit tegen gekomen in de spoorkuil.kwam veel blijer gezichten tegen en veel oudere hadden plezier en kwamen de deur uit.maar ik heb iets ontdekt en dat weten die gasten niet die er op hun geweten hebben om de zaak te sluiten.daar kom ik iets laten mee.ja in de krant en dan gaan.ze mijn gelijk geven laat er maar eens iets gebeuren daar boven aan de Rijlaan richting Molenhoek en dat schelpenpad gingen ze nota bene verbreden op het moment de spoorkuil… Lees meer »
Toos

Inderdaad Willie,helemaal geluk ze verpesten het voor jong en oud en denken niet verder dan hun neus lang is.alleen hun eigen ego is belangrijk,niet wat ze de mensen ontnemen.

Toos

Gelijk

DE KiWi
Dit optreden is een klap in het gezicht van het huidige college, alle raadsleden schaarde zich achter het college standpunt voor wat betreft het veel besproken fietspad. Maar kennelijk hebben de acht of negen honderd duizend tv kijkers zoveel invloed op deze drie personen gehad dat ze hun afspraken wel heel erg snel over boord hebben gegooid ten behoeve van een tv optreden. Tevens hebben deze (volksvertegenwoordigers) maling aan hun mede raadsleden en aan het college met hun tv optreden. Het vertrouwen in onze lokale volksvertegenwoordigers wordt wel heel erg dun door dit soort van optredens. Hans Peters heeft met… Lees meer »
Henk
Ik denk wel dat ze gelijk hebben, het is natuurlijk niet op de juiste manier aangelegd en ze hebben daar niet over nagedacht. Het zijn ook niet de mensen in het programma die het fietspad hebben afgesloten maar het rijk. De mensen in het programma laten juist zien dat er onnodig met burgergeld is omgegaan en als ze toen eerst alles hadden onderzocht dan was de afsluiting helemaal niet nodig geweest. Natuurlijk vinden en zien een SG, VVD ook dat er volop gebruik wordt gemaakt van het mooie fietspad, neemt niet weg dat er gewoon niet goed gehandeld is met… Lees meer »
Willie Liebers

Nou Henk je weet best dat ik gelijk heb alleen jij wil je gelijk halen.vraag tussen door geloof je nog in sinterklaas.

Juustem
Dat fietspad wat er nu ligt en niet gebruikt mag worden is mooi,zonde van het geld als het niet gebruikt mag worden. Maar wat mensen vergeten is dat het er niet had mogen komen. Als je het er dan toch neer legt, dan moet je ook de gevolgen onder ogen zien. Ditzelfde wordt ook naar burgers toe uitgevoerd. Als een serre nog zo mooi is, maar te hoog, moet deze ook worden afgebroken (of denkt de PvdA daar nu ineens anders over?). Van burgers wordt ook verwacht dat zij zich aan wetgeving houden. En dus ook de PvdA zou dat… Lees meer »
Henk

Nee Willy ik geloof niet in sinterklaas en sprookjes. Ik heb ook al eerder aangegeven dat er 50 meter hoger ook een fietspad ligt ( het schelpenpaadje ) en dat hadden ze ook kunnen opkappen. Nogmaals het ministerie heeft de boel gesloten en niet een politieke partij. Er zijn wel partijen die destijds heel goed wisten dat wat ze deden niet mocht. Met al de gevolgen van dien. Jammer dat het zo gelopen is en tja er zijn nu eenmaal allerlei regeltjes en wetten waar ieder zich aan moet houden.

Groesbeker
Geen beste manier van reageren Martijn, dat er op TV ook niet al te snugger is voorgekomen maakt het hele verhaal voor alle partijen pijnlijker. Het pad had er niet mogen komen maar kom op, waarom niet dan? Voor reptielen die daar vrolijk en blij mogen glibberen? Dat is onzin, toen er een schelpenpad lag werd er ook best veel gefietst en toen had niemand er een probleem mee. Dat de natuur wordt aangetast door het pad? Ook grote onzin, er heeft decennia lang een zware Duitse dieseltrein door die kuil heen gedenderd, toen hoorde je ook niemand dat die… Lees meer »
Fietser

de gemeente heeft wel degelijk onderzoek gedaan is heeft dus correct gehandeld! Ik was o zo blij met het fietspad.
Doordat er een paar ambtenaren bij het ministerie dwars blijven liggen moet ik weer dagelijks langs een zeer gevaarlijke weg fietsen om op mijn werk te komen. Het schelpenpad is geen alternatief! Is zeker met dit weer onbegaanbaar.
Bedankt Mechteld en Hans.

wpDiscuz