[Foto’s] Plan Bellevue, het winkelcentrum van Groesbeek

Er wordt veel over gesproken in het dorp en het begint steeds meer vorm te krijgen: Plan Bellevue in Groesbeek.


Centrum Groesbeek, zicht op Plan Bellevue. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Het nodigde donderdag gezien de weersomstandigheden niet echt uit om even een kijkje te nemen naar de vorderingen in het centrum, het was dan ook nog redelijk rustig in het nieuwe winkelhart.

Minder kritisch

Mensen zijn, nu alles steeds beter zichtbaar wordt, veel positiever over het centrum. Ook de kritische mensen lijken langzaamaan bij te draaien. Natuurlijk zijn er nog wel de zorgen om leegstaande panden elders en wordt er druk gespeculeerd over wat er in de panden van de verhuizende winkels komt (er wordt echt vanalles genoemd..), maar veel valt daar nog niet over te zeggen.

Twee winkels hebben de officiële opening inmiddels achter de rug, andere winkels volgen de komende maanden nog. Bellevue bevat drie blokken (Marktzicht, Dorpzicht en Beekzicht) en met name de straatjes daar tussenin lijken erg knus en sfeervol te gaan worden.


Winkelstraatje tussen Beekzicht, Dorpzicht en Marktzicht. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Info complex Bellevue

In het plan Bellevue is een winkelcomplex voorzien, gelegen onder de huur- en koopappartementen. Het complex bestaat in totaal uit circa 4.000 m² bruto-vloeroppervlakte en wordt ingevuld met winkels, dienstverlening en horeca. Uitgangspunt van het nieuwe complex is een modern winkelgebied dat optimaal aansluit bij de behoeften van de inwoners van de gemeente. Het complex krijgt een evenwichtige mix van winkels en horeca dat zowel in kwaliteit als ondernemerschap een verrijking voor het centrum gaat vormen. De invulling past bij het karakter van het bestaande centrum en heeft voldoende massa om eigen trekkracht van het complex te garanderen.

In aanvulling op de supermarkt is er ruimte voor een combinatie van food en non-food, met een accent op de dagelijkse en wekelijkse behoeften. De horeca krijgt een mooie plek aan het water tegenover het marktplein. Aan deze zijde kunnen de bezoekers in de zon genieten van een drankje en/of hapje.


Parkeergarage te bereiken vanaf de Dorpsstraat. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Parkeergarage

De winkels liggen op de hoek van de Markt en de Dorpsstraat en is daardoor goed zichtbaar en bereikbaar met zowel auto als fiets. Onder het complex is een ruime openbare parkeergarage voorzien voor circa 200 auto’s met een directe ontsluiting vanaf de Dorpsstraat. Handig zijn overigens de bijbehorende rolpaden waarop men met winkelkarretjes naar boven en beneden kan. De eerste twee uur betaal je geen parkeergeld, daarna € 2,55 per uur. De parkeergarage is voor een gedeelte al in gebruik. Een medewerker geeft nieuwe gebruikers wat instructies mee.

Het winkelcomplex heeft meerdere entrees en is vanuit alle richtingen toegankelijk. Er is bovendien een bushalte direct voor de deur.

Wilt u foto’s van Bellevue delen? Mail ze dan naar [email protected].

Dossier plan Bellevue Groesbeek.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 15 oktober, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 10 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Willie Liebers

Nou het ziet er niet echt slecht uit vindt de wandelgangen er tussen door wat smal.denk ook omdat het nog allemaal nieuw is trouwens wel leuke kiekjes ondanks het weer.

Gerard

Mooie foto’s van een heel mooi project. Blijf erbij dat het een aanwinst voor het centrum is.

stom

Dit woord echt mooi.

Ok efkus wezzuh kiekuh beej Albert Heijn

Ik vind het een te groot en grof gebouw voor Groesbeek midden in het centrum.Neej liekt nurrugus op.. Albert Heijn is erg duur trouwens.

Ok efkus wezzuh kiekuh beej Albert Heijn

Als het donker is, vind ik dat steegje waar Albert Heijn zit, maar akelig als vrouw zijnde om doorheen te lopen….

potje

dan blijf je toch thuis

Ziet er allemaal netjes en mooi verzorgd uit! Dat de AH een dure winkel is klopt 1. niet (kunt het net zo duur maken als je zelf wilt) en 2. deze opmerking is hier een beetje misplaatst. Vind alleen de parkeergarage erg krap, hier horen we nog meer van

Of verkleed je eigen nooit meer als vrouw

Sprookje

Mooie foto’s verhullen niet dat er voor leegstand is gebouwd op veel te dure grond. Vanmorgen stond er al een vrachtwagen te lossen bij de Appie en blokkeerde 1 weghelft. Laten we het ook maar niet hebben over de parkeerproblematiek voor de nieuwe bewoners.
Het Sjaak Thijssenpaviljoen staat er, ben benieuwd wat het ons kost.

Groesbeker

Ik vind het wel een aanwinst voor Groesbeek, je ziet dit soort gebouwen steeds meer in de regio. Enige minpuntje vind ik de uitrit van de parkeergarage, sommige zeggen dat de garage op zich te krap is maar dat vind ik nog wel meevallen, het probleem is denk ik het uitrijden en invoegen op de Dorpsstraat. Zodra de welbekende verkeerslichten in werking zijn dan stroopt het hele centrum vol, dan wordt het toch lastig om in te voegen, nog niet eens gesproken over een trailer die komt lossen, dat wordt toch erg krap allemaal..

wpDiscuz