[Update 2] Nieuwe gemeente krijgt “normale” komborden

De gemeente Berg en Dal krijgt naar alle waarschijnlijkheid de gebruikelijke komborden: plaatsnaam en daaronder de gemeentenaam.

Berg_en_Dal_gem_Groesbeek

Diverse fracties steunen een amendement op het initiatiefvoorstel van Sociaal Groesbeek (SG). Die partij wilde geen gemeentenaam, maar het gemeentewapen op de borden. Het voorstel zorgde voor de nodige reacties. In de politiek lijkt er vooralsnog amper steun; alleen SG zelf (2 zetels), maar nog niet alle partijen hebben zich er over uitgesproken.

Het amendement krijgt meer bijval en wordt tot nu toe ondersteund door CDA, PvdA, D66 en GroenLinks (8 zetels). Dit amendement maakt het mogelijk dat er “gewoon” borden worden geplaatst met de plaatsnaam in grote letters en de gemeentenaam daaronder in kleinere letters. “Het niet vermelden van de gemeentenaam onder de plaatsnaam op de komborden zou verwarring kunnen geven. Duidelijk moet zijn dat alle kernen binnen de gemeentegrenzen behoren tot de gemeente Berg en Dal. Het gemeentewapen van de gemeente Berg en Dal geeft die duidelijkheid absoluut niet”, aldus de ondertekenaars van het amendement.

Breedeweg en De Horst krijgen overigens de naam “Groesbeek” voor de plaatsnaam. Dit is in januari al besloten. Donderdagavond tijdens de raadsvergadering zal er een einde komen aan de komborden-discussie. De blauwe bordjes kunnen dan besteld worden.

Update 22-10-2015, 11:10 uur
Het amendement wordt inmiddels door alle fracties met uitzondering van Sociaal Groesbeek ondersteund. Daarmee is nog voor aanvang van de raadsvergadering duidelijk dat het initiatiefvoorstel van Sociaal Groesbeek zal worden afgeschoten.

Update 22-10-2015, 23:45 uur
Het initiatiefvoorstel van Sociaal Groesbeek heeft het, zoals verwacht, niet gered. De raad nam een amendement in ruime meerderheid aan: 21-1 (Hans Peters/Sociaal Groesbeek was afwezig). Er komen komborden met de plaatsnaam en daaronder in kleinere letters “gem. Berg en Dal”. De borden worden in november besteld.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 21 oktober, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 11 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
karin

niet te lang over miepen. we worden gemeente berg en dal dus inderdaad dat ook gewoon op de borden. Ik denk dat wij een spandoek boven de weg krijgen “Groesbeek Breedeweg gem. Berg en Dal”

Ben benieuwd hoelang de borden het volhouden in Groesbeek :p

Anne

Nou ja zeg, we hebben het hier over een democratisch besluit. Waarom weer iets anders, gewoon de naam van de verschillende dorpen met eronder Berg en Dal, zoals er nu Groesbeek onder staat. Wat een onzin, en vooral nu al speculeren op diefstal of vernieling, hoe sneu kun je zijn.

@Ali als ze voor oud en nieuw geplaatst worden zijn ze zo weg, anders geef ik ze maximaal tot de carnaval.

Frans

Sneue emotioneel gehuil…

Ik zeg alleen wat ik verwacht, zeg niet dat ik het ga doen. Persoonlijk vind ik het wel stom van de gemeente, het is niet wettelijk verplicht en je weet dat er een hoop weerstand is in Groesbeek tegen de naam. Zeker het eerste jaar kun je er op rekenen dat er borden vernield dan wel beklad worden. Waarom het risico op extra onkosten nemen terwijl het zo opgelost kan worden?

Frans

Het is wat het is. Laten we nu eens vooruit kijken en zorgen dat we als één gemeente zorgen voor een leefbaar en economisch gunstig klimaat. Dat red je niet met achteruit kijken en blijven hangen in emoties. Er zijn gemeenten waar men na 15 jaar herindeling elkaar politiek nog naar het leven staat. En geloof mij, die staan financieel aan de afgrond.. Dus.. Kop op..!!

Berg en Daller
Ja …. wij Berg en Dallers weten al tientallen jaren, dat er een enorme weerstand is tegen Berg en Dal door velen van uw dorpsgenoten. Je zult dan ook wel begrijpen dat wij (de ” Groesbeekse” Berg en Dallers) het bijzonder prettig vinden dat de polder nu ook deel uitmaakt van de nieuwe gemeente. En och, de naam van de nieuwe gemeente had geen betere kunnen zijn, al interesseert het ons Berg en Daller totaal niet hoe de nieuwe gemeente heet, had ook Lutjebroek mogen zijn. Mocht jij of één van je Groesbeekse vrienden het nodig vinden de komborden te… Lees meer »
Ramon Barends

Dit snap ik niet. Het noemen van de gemeentenaam is niet verplicht. Dit was een mooie geste van Sociaal Groesbeek. En het had een soapserie kunnen voorkomen. Wellicht gooien wij er nog een bezwaarschriftje over heen…

Piet

Geste? Soap? 21 tegen1, hoe duidelijk wil je het hebben?

Hent

Er zitten jammer genoeg een hoop landverraders in de gemeenteraad.

wpDiscuz