Dit is het nieuwe logo van de gemeente Berg en Dal

Het college van burgemeester en wethouders heeft dinsdag 20 oktober een logo gekozen voor de nieuwe gemeente Berg en Dal vanaf 1 januari 2016.

Logo_Gemeente_Berg_en_Dal-DGB

Het logo geeft het landschap in al zijn verscheidenheid gestileerd en kleurrijk weer, en verwijst ook naar de diversiteit van de dorpskernen. Het logo is onderdeel van een nieuwe huisstijl die vanaf nu verder ontwikkeld wordt.

In dit .PDF-bestand is te zien hoe het logo is ontstaan door de essentie van rivierenland, stuwwal en heuvelland te integreren tot één landschappelijk beeld. De nieuwe huisstijl wordt gefaseerd ontwikkeld en geïmplementeerd, zodat op 1 januari a.s. alle zichtbare communicatie-elementen van de gemeente herkenbaar zijn aan deze nieuwe stijl.

De huisstijl wordt ontworpen volgens een programma van eisen dat de gemeente heeft opgesteld. Technisch moet de nieuwe huisstijl digitaal, grafisch, op papier en ruimtelijk goed toegepast kunnen worden. Inhoudelijk moet de huisstijl verwijzen naar de kernwaarden en kenmerken van de nieuwe gemeente en voldoende onderscheidend zijn. Het logo is gekozen uit drie mogelijke ontwerpen, die alle drie aan de gestelde eisen voldeden. Het college vindt dat het gekozen logo de gemeente, haar kernen en landschappen het best verbeeldt.

Overige ontwerpen. Deze zijn niet gekozen.

Overige ontwerpen. Deze zijn niet gekozen.

Het logo is ontworpen door grafisch ontwerpbureau Tromp Communicatie en Design. Dit bedrijf is gekozen na een aanbestedingsprocedure, waarbij selectiecriteria als ervaring, prijs-kwaliteitverhouding en haalbaarheid van planning werden gehanteerd. “Wij zijn blij dat we de opdracht aan een bedrijf uit de gemeente Groesbeek konden gunnen”, aldus de gemeente.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 22 oktober, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 9 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
kloeke

Moet je voor dit simpele ontwerp een duur buro inschakelen?

jantje.

Mooi logo, alleen dat Berg en Dal erop is niet om aan te zien. Gr

mutske

Het lijkt wel een prinsen steek!Alaaf!!!Goed gekozen!past enorm bij Groesbeek!

Berg en Daller

Nou, in ieder geval een stuk minder “groes”elig!

splinter

Nou nou dat zal wel een paar centen gekost hebben ben jetoch wel effe mee bezig met die lijnen .
buro inschakelen voor een paar strepen schandalige had het voor niks gedaan.

Andre

Hou toch op met die anti groesbeek uitspraken

hentje

oewah

Berg en Daller

Anti Berg en Dal zul je bedoelen

jenje

Bar lellek

wpDiscuz