Stuk fietspad door spoorkuil weer open

Het gedeelte van het betonnen fietspad tussen de Schietbaan en de Biesseltsebaan in Groesbeek is sinds maandag weer geopend.

Eind augustus werd dat gedeelte afgesloten op aandringen de staatssecretaris van het Ministerie van Economische Zaken. De Flora- en Faunawet zou door de gemeente zijn overtreden vanwege de aanwezigheid van zandhagedissen en hazelwormen in de spoorkuil, waar het fietspad ook doorheen loopt.

Er stonden in september gesprekken tussen gemeente en Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) gepland om te praten over deze zaak. Doel was, vanwege het juridische getouwtrek waar weinig mensen wat aan hebben, om samen tot een redelijke oplossing te komen. Hoe de gesprekken zijn verlopen en wat de uitkomst daarvan is, is nog niet bekend.

Het fietspad is in ieder geval wel weer open. Eerder is al aangegeven dat dit in oktober zou gebeuren. De zandhagedissen en hazelwormen zijn na onderzoek en volgens de RVO op dit moment in winterslaap. Het is dus mogelijk dat het fietspad ieder jaar een tijd gesloten moet blijven, maar aanvullende maatregelen om er voor te zorgen dat het fietspad het hele jaar geopend kan blijven behoren ook tot de opties.

Inwoners maken veelvuldig gebruik van het fietspad. De komende tijd kunnen zij weer zonder blokkades door de spoorkuil fietsen. De soap haalde landelijke TV, met een optreden van enkele lokale politici waar niet iedereen over te spreken was.

De raad heeft uitgesproken het college volledig te ondersteunen in deze zaak.

Dossier “Fietspadsoap Groesbeek”.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 26 oktober, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 13 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Groesbeker

ik quote;
“De zandhagedissen en hazelwormen zijn na onderzoek en volgens de RVO op dit moment in winterslaap”
En hoe hebben ze dat onderzocht? Hebben ze persoonlijk bij het holletje aangeklopt om te kijken of er iemand wakker was? Wat een kolder dit..echt onzin!

Dat heb je mooi goed misschien hebben ze de wekker gezet.

ben.helder

Deze soap is een goed voorbeeld van de papieren werkelijkheid bij overheden versus de echte werkelijkheid waar wij als burgers de hele dag in leven.

STOM

FIJN DAT HET WEER OPEN IS

charles

Goed dat het weer open is. Het is voor fietsers levensgevaarlijk op de Rijlaan, zeker nu het weer vroeg donker is.
Wel jammer dat de gemeente zich niet aan de juiste volgorde gehouden heeft, dan was dit allemaal niet nodig geweest.
Misschien gaat het weer dicht en dan is het wachten op het eerste ongeluk met een fietser op de Rijlaan.

Inderdaad Charles. Ik hoop dat dat nooit zal gebeuren, zo’n (dodelijk) ongeluk. En dat hoop ik dan ook voor WNG, al maken die zich waarschijnlijk meer zorgen om koudbloedige wezentjes.

Splinter

Jongens let een beetje op ,dat je niet zo n mormel onder je fietsband krijgt.
De Groente

Willie Liebers
Nou het is gewoon nonsens als de zon met 25 graden de gehele dag schijnt.zit nog geen reptiel op dit fietspad voelt zelf koud aan.daarbij de naam zegt het al Zandhagedissen of hazelworm.dus het kan het gehele jaar open blijven.en indien jullie een reden hebben om kritiek te uiten ga dan morgen maar eens kijken aan de Maldensebaan waar die zaagmonsters roofbouw aan het plegen zijn onder het mom van goed bezig zijn voor natuur.lekkende diesel en olie in een waterwindgebied maar ja daar hebben jullie het niet op om kritiek te uiten omdat jullie elkaar de hand boven het… Lees meer »
treffers 2

wat ben ik blij dat het weer open is EINDELIJK.

Juustem

Ben benieuwd wie er als eerste ontwaakt uit deze winterslaap. De zandhagedis of de discussie rond het fietspad.

Er ligt toch ook ,n prachtig schelpenpad,dus waarom moet ,t daar dan.onzin

piet

Hoeveel gladde slangen hebben we samen gezien ? Het antwoord wist ik al van tevoren !!

Willie Liebers

Nul slangen gezien Piet wel in die speelgoed zaak op het dorpsplein van rubber.

wpDiscuz