Groesbekers Henk en Carolien in programma “Ik Vertrek”

Geen zorgen, dit is geen artikel dat 8 jaar te laat is gepubliceerd. Henk en Carolien Peters-van Duijnhoven zijn voor de tweede keer te zien in het TROS-programma “Ik Vertrek”. BEKIJK DE AFLEVERING HIER.

Henk_en_Carolien_Costa_Rica-DGB

Alweer acht jaar geleden vertrokken Henk en Carolien Peters–van Duijnhoven met hun twee honden uit ons mooie Groesbeek om een avontuur te beginnen in Costa Rica. Hoe is de periode 2007 tot 2015 voor de twee Groesbekers geweest?

Slapeloze nachten

“Emigreren is een hele grote stap waar we ook zeker slapeloze nachten over hebben gehad”, begint Henk zijn verhaal. “Na zeven reizen naar Costa Rica, veel praten en piekeren, besloten we de knoop door te hakken en te vertrekken. Het is niet makkelijk om familie en vrienden achter te laten, je baan op te zeggen en je huis te verkopen voor een nieuw leven in een ander land. We vonden een stuk grond, gelegen in een split van een rivier en omgeven door jungle en een botanische (heliconia)tuin: Heliconia Island“.

Flora en Fauna

“Hier bouwden we in 2007 vijf cabinas, een restaurant en ons huisje. We willen onze B&B kleinschalig houden zodat onze gasten zich snel thuis voelen en wij zelf, naast het werk, ook tijd hebben om te genieten van het moois om ons heen. We vinden het leuk om aan de gasten uitleg te geven over de vele planten en dieren die we hier zien. Er zijn altijd bloemen, veel kleurrijke vogels en ook apen, luiaards, leguanen en onder andere kikkers te vinden. De grote verscheidenheid aan flora en fauna maakt ons plekje uniek.”

Natuur is hard

Het aantal gasten groeit nog steeds en Henk en Carolien hebben altijd plannen om het in Costa Rica nog mooier en leuker te maken. Toch kleven er nadelen aan een verblijf in Costa Rica. “De natuur kan echter ook meedogenloos zijn, als het stormt of als de rivier stijgt. Gemiddeld één keer per jaar staat ons grondstuk onder water door een overstroming. Gelukkig duurt dit maar een paar uur en is niet gevaarlijk. De gebouwen staan op palen waardoor er nooit water binnen komt”.

Geen heimwee

Groesbeek wordt door Henk en Carolien wel gemist, maar van heimwee is geen sprake: “Heimwee hebben we nooit gehad maar we missen wel de feestjes met familie en vrienden en ook de carnaval en kermis in Groesbeek. Wat verder moeilijk is, is het geduld dat je overal bij nodig hebt, je blijft Nederlander hè. Je staat nogal eens in de rij bij een bank of andere instantie. Papierwerk en afspraken verlopen zelden vlot. Je leeft hier ook primitiever; stroom- en wateruitval komen regelmatig voor”.

Terug naar Europa?

En dan blijkt er toch wat sprake van twijfel over het verblijf in Costa Rica. “Zoals acht jaar geleden twijfelen we nu ook. Blijven we hier of gaan we terug naar Europa? Ons hotel staat te koop. Mocht er een koper komen dan kunnen we op dat moment beslissen wat we gaan doen. Tot die tijd blijven we met plezier ons werk hier doen!”, besluit Henk.

UPDATE: Na een poging tot moord op Carolien hebben zij en Henk besloten terug te keren naar Nederland. Op 8 juni 2016 stappen de Groesbekers op het vliegtuig naar Nederland. Lees hier meer.

Henk en Carolien in 2007 al bij “Ik Vertrek”

In oktober 2007 is er al een uitzending over Henk en Carolien bij “Ik Vertrek” geweest. Klik hier voor de uitzending (plugin moet toestemming krijgen). Nu bestaat het programma tien jaar en zijn de makers van het programma terug geweest voor vervolgopnamen.

Henkie Hop

De reis naar Costa Rica was in 2013 nog onderwerp van een Groesbeekse schlager (.MP3-bestand). CV Ons Wel Gezien maakte het nummer over Henk Peters, beter bekend als Henk Hop. De schlager was dat jaar goed voor een tweede prijs tijdens het Schlagerfestival.

Op 14 november zou “Ik Vertrek” met Henk en Carolien uitgezonden worden, maar dit ging vanwege de aanslagen in Parijs (één dag eerder) niet door. De nieuwe datum is 28 november 2015, NPO1, 21:15 uur.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 28 november, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 2 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Otto

super mooi plekje!

Een uniek plekje in Costa Rica, wij zijn er geweest, was een hele mooie tussenstop, de tuin, de wilde dieren en de rust, heerlijk:)

wpDiscuz