Bomen en Mensen organiseert ontdekkingstochten

Deze herfst organiseert “Bomen en Mensen, buitenactiviteiten en natuurinspiraties” een aantal “bos, bomen en paddenstoelen”-ontdekkingstochten in het kleurige en geurige herfstbos.

Bittere_boleet_paddenstoel-DGB

De Bomen en Paddenstoelen excursies zijn nog op 6 en 20 november. Mits het niet al te droog wordt biedt november zeker voldoende paddenstoelbeleving. Vooral houtpaddenstoelen, waaronder de lekker ruikende korianderzwam, stelen nu de show.

Bos

Een bos is meer dan een groep (verschillende) bomen. In een bos is samenwerking tussen bomen en paddenstoelen, soms tegenwerking en weer anderen soorten (paddenstoelen) ruimen het bos op en voeden daarmee zichzelf. De paddenstoelenwereld is een boeiend gezelschap en van groot belang voor de kwaliteit van een bos. Wij kunnen als mens het nodige leren van de samenwerking van bomen en paddenstoelen in een bosbiotoop.

Het is geen eenvoudig te leren kennen gezelschap, maar wel: Interessant, kleurrijk, divers, groot, klein, onooglijk, geurig, stinkend, soms eetbaar, soms giftig of simpelweg onsmakelijk, dik, dun etc. Op de foto de bittere boleet, niet zo heel algemeen, een bossoort.

Data

De ontdekkingstochten worden op de volgende data georganiseerd:

6 november: in boswachterij De But, Groesbeek. Start hoek Derde Baan – Postweg. De But met zijn vele naaldbomen hebben paddenstoelen nodig om te kunnen groeien, de paddenstoelen hebben de bomen echter ook nodig voor hun voedsel. Samen vormen zij een bosbiotoop.

20 november: laatste paddenstoelontdekkingstocht, op de Sint-Jansberg ingang Milsbeek. Eethuis De Diepen, Zwarteweg 60, 6596 MJ Milsbeek

Steeds startend om 14:00 uur en einde rond 17:00 uur. Kosten € 22,50 per keer.

Deelname

We sluiten af met een drankje (voor wie wil). Vaak wordt het dan circa 17:45 uur. Het gaat zeker door omdat een vaste groep deelnemers daarvoor zorgen. De vaste groep betaalt minder omdat zij ervoor zorgen dat we met genoeg mensen zijn en daardoor is het voor Bomen en Mensen lonend. Wil je daar volgend jaar ook bij horen? Dat kan door je simpelweg aan te melden voor de nieuwsbrief van “Bomen en Mensen” en dan ben je altijd tijdig op de hoogte.

Kortom: een uitgelezen kans om de paddenstoelen en bomen in je eigen omgeving te leren. Zie voor overige informatie de website van Bomen en Mensen: www.bomenenmensen.nl of bel naar Lieke Vullings: 024-3778885.

Benodigdheden ontdekkingstocht: een spiegeltje, vergrootglas, goede wandelschoenen en gekleed op het weer van de dag. Naar voorkeur een (snel) fototoestel om het al het moois vast te leggen, maar dat is niet het doel van de middag.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nlTags:
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 2 november, 2015 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Bomen en Mensen organiseert ontdekkingstochten

Reageren is niet toegestaan.